ПејПел омогућио плаћање криптовалутама милионима трговаца

Америчка компанија за онлајн плаћања ПејПел објавила је да је америчким потрошачима омогућила да крипто валутама плате милионима својих интернет трговаца широм свијета, што би могло знатно повећати употребу дигиталних средстава у свакодневној трговини.

четвртак, 1 априла, 2021 / 01:21

Купци који имају криптовалуте у ПејПел дигиталним новчаницима сада ће моћи да их претварају у такозване "фиат валуте” на благајнама ради обављања куповина, саопштила је компанија.

Услуга ће бити доступна за 29 милиона трговаца у наредним мјесецима, саопштила је компанија.

"Ово је први пут да криптовалуте можете без проблема користити на исти начин као кредитну картицу или дебитну картицу у свом ПејПел новчанику", рекао је предсједник и извршни директор ПејПел Ден Шлиман за Ројтерс.

Нови сервис омогућио је ПејПел да постане једна од водећих финансијских компанија која је отворила своју мрежу за крипто валуте.

Биткоин је скоро удвостручио вриједност од почетка ове године, подстакнут повећаним интересовањем већих финансијских компанија које се кладе на проширење утицаја и коришћења крипто ваута и виде га као заштиту од инфлације.

Лансирање ПејПела долази мање од недјељу дана након што је компанија Тесла саопштила да ће почети да продаје своја возила и за биткоине. За разлику од ПејПел трансакција гдје ће трговци добијати "фиат валуту", Тесла је навела да ће биткоине добијене продајом аутомобила задржати.

Ипак, док нова врста валуте постаје све популарнија међу главним инвеститорима, она тек треба да постане широко распрострањени облик плаћања, дјелимично и због њене сталне нестабилности.

ПејПел се нада да ће његови сервиси то промијенити и да ће крипто валуте од имовине која сада доминанто служи да се купује, чува или продаје, постати извор финансирања за обављање трансакција у стварном свијету код милиона трговаца.