ПДП осуђује политичке притиске у случају Дивјак

Партија демократског прогреса је данас послала сопштење у којем осуђује било какав притисак на правосуђе као у случају хапшења Јована Дивјака, а да је поготово неприхватљиво, па и опасно када то раде политичари. – Изјава министра иностраних послова Аустрије Михаела Шпинделгер да је изручење Јована Дивјака Србији „незамисливо“, је злоупотреба дипломатије и директно мијешање политике у рад […]

уторак, март 8, 2011 / 14:11

Партија демократског прогреса је данас послала сопштење у којем осуђује било какав притисак на правосуђе као у случају хапшења Јована Дивјака, а да је поготово неприхватљиво, па и опасно када то раде политичари.

– Изјава министра иностраних послова Аустрије Михаела Шпинделгер да је изручење Јована Дивјака Србији „незамисливо“, је злоупотреба дипломатије и директно мијешање политике у рад правосуђа с циљем рехабилитације злочина над Србима, незамисливо је, међутим да један министар иностраних послова злоупотребљава функцију потпарола правосудних институција своје земље – кажу у ПДП.

ПДП осуђује све једностране приступе било из иностранства било из БиХ, према ратним дешавањима у БиХ, а поготово према ратним злочинима.

На жалост своју једностраност и пристрасност показала је сарајвска Асоцијација независних интелектуалаца „Круг 99“. Одбраном злочина и грубим нападом, њиховог члана Ејупа Ганића, против кога се, такође, води истрага за злочин у Добровољачкој, на новинарку РТРС-а, он и његови истомишљеници показују да у тим круговима још увијек живи једнострана и искривљена слика о рату у БиХ са језиком мржње веома штетним по односе у БХ друштву.

Неспорно је доказано да је у Добровољачкој улици 2. маја 1992. године учињен злочин над војницима ЈНА који су положили оружје. Стога ПДП очекује да се то до краја испита и одговорни за тај злочин, што прије, приведу суду правде, закључују у ПДП.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *