ПДП и прича о стартапу и ИТ

Информационе технологије представљају огромну шансу за привредни развој Републике Српске, те је стога јако важно да наш образовни систем и привреду поставимо на основама које ће омогућити школовање и кориштење кадрова спремних да остваре тај потенцијал.

петак, септембар 14, 2018 / 12:40

Интересовање страних фирми за развој информационих технологија у Републици Српској је у порасту. Само једна велика компанија од 5.000 запослених значила би око 200 милиона КМ прикупљених пореза, што би представљало „бум“ за цијелу економију и допринијело убрзаном развоју РС.

Зато се у Програму обнове Републике Српске држимо приједлога мјера које је неопходно предузети да бисмо остварили процват ове гране привреде:

Покретање start-up центара у цијелој Републици Српској кроз пословне инкубаторе који олакшавају развој пословне идеје у бизнис;
Субвенционисање и пореске олакшице за покретање бизниса из IT области;
Законско дефинисање и заштита статуса фриленс рада кроз остваривање права на радни стаж и здравствено осигурање;
Осавремењавање образовног система јачањем информатичких гимназија и web технологије;

Увјерени смо да је овај стратешки циљ једини начин да Републику Српску уведемо у привредне токове 21. вијека, дигиталног образовања и дигиталног друштва. Вријеме је не само да ухватимо корак са остатком свијета, већ да дамо свој допринос његовом убрзаном напретку!Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *