Пастор: СВМ неће прекрајати већину у Војводини

Позиција Савеза војвођанских Мађара (СВМ) у оквиру постојеће већине у Скупштини АП Војводине је потпуно стабилна и не размишљамо о прекрајању те парламентарне већине или о промјени свог става у односу на ту већину, рекао је лидер Савеза војвођанских Мађара и предсједник војвођанске скупштине Иштван Пастор. Он је нагласио да је СВМ отворен за сарадњу […]

уторак, 14 јануара, 2014 / 15:40

Позиција Савеза војвођанских Мађара (СВМ) у оквиру постојеће већине у Скупштини АП Војводине је потпуно стабилна и не размишљамо о прекрајању те парламентарне већине или о промјени свог става у односу на ту већину, рекао је лидер Савеза војвођанских Мађара и предсједник војвођанске скупштине Иштван Пастор.

Он је нагласио да је СВМ отворен за сарадњу са сваким о различитим темама, а писања медија да би Српска напредна странка приликом захтјева за расписивање ванредних парламентарних избора могла да рачуна на подршку Лиге социјалдемократа Војводине и његове странке, Пастор је назвао "љуљањем јавног мњења које је практично присутно у последњих скоро годину дана".

"Не видим ниједан нови елеменат у односу на потребу расписивања ванредних избора у Војводини и не видим данас ниједан нови елеменат због којег би требало озбиљно да се позабавим тим питањем", рекао је Пастор Танјугу.

На питање како ће реаговати уколико посланици покрајинског парламента почну да прикупљају потписе у Скупштини Војводине са захтјевом за расписивање ванредних избора у Покрајини, Пастор је одговорио да је прикупљање потписа легитиман вид политичке борбе, али је истакао да "то није предвиђени разлог за расписивање избора".