Падају компјутерске мреже у Јужној Кореји

У Јужној Кореји су пале компјутерске мреже у два велике банке и три главна телевизијска емитера, па јавност спекулише да је у питању осветнички сајбернапад Сјеверне Кореје. Компјутерски екрани су се замрачили у два сата поподне по локалном времену, а на појединим су искочиле мртвачке главе, што је снажан показатељ да су се јужнокорејски компјутерски […]

среда, март 20, 2013 / 13:01

У Јужној Кореји су пале компјутерске мреже у два велике банке и три главна телевизијска емитера, па јавност спекулише да је у питању осветнички сајбернапад Сјеверне Кореје.

Компјутерски екрани су се замрачили у два сата поподне по локалном времену, а на појединим су искочиле мртвачке главе, што је снажан показатељ да су се јужнокорејски компјутерски системи нашли на удару кракера, оцjењује Корејска агенција за безбједност информација.

Поједини компјутери су се вратили у живот више од два сата касније. У међувремену, парализовани су банкомати широм земље.

Полиција и јужнокорејски званичници кажу да није јасно шта је проузроковало овакав пад система и да је истрага у току.

Међутим, нагађа се да је кривац Сјеверна Кореја а и стручњаци сматрају да би иза напада могао стојати Пјонгјанг.0 КОМЕНТАРА

  1. Да да то је она ,биједна,изолована,затуцана, сиромашна, диктаторска, Сјеверна Кореја…која је овладала најсавременијим технологијама, има своје сателите, нуклеарно наоружање…и брани свој народ и државу од белосветских хоштаплера и каубојске политике(демократије).

Оставите одговор