Оливер Стоун се извинио због изјаве да Јевреји контролишу медије

ЛОС АНЂЕЛЕС – Амерички режисер Оливер Стоун изјавио је да „жали” због контроверзне изјаве британском „Сандеј тајмсу” о контроли Јевреја над медијима на Западу. Центар „Симон Визентал”, са сjедиштем у Лос Анђелесу, чији је задатак да чува успомену на холокауст, Стоунову изјаву да је „пажња коју свијет поклања холокаусту посљедица доминације Јевреја у медијима”, назвао […]

среда, јул 28, 2010 / 13:00

ЛОС АНЂЕЛЕС – Амерички режисер Оливер Стоун изјавио је да „жали” због контроверзне изјаве британском „Сандеј тајмсу” о контроли Јевреја над медијима на Западу.

Центар „Симон Визентал”, са сjедиштем у Лос Анђелесу, чији је задатак да чува успомену на холокауст, Стоунову изјаву да је „пажња коју свијет поклања холокаусту посљедица доминације Јевреја у медијима”, назвао „антисемитском”.

„Покушавајући да дам ширу историјску визију страхота које су Нијемци починили многим људима, направио сам неспретан амалгам о холокаусту и због тога жалим”, наводи се у саопштењу режисера.

„Наравно да Јевреји не контролишу медије нити било коју другу индустрију”, додао је.

„За то што је холокауст данас веома важна и увијек актуелна тема заслужни су многи људи који неуморно раде на томе да се сачува сјећање на тај ужас – јер, то јесте био ужас”, додао је режисер филмова „Вод”, „Рођен 4. јула”, „Вол Стрит” и „Џеј Еф Кеј”.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *