Oкончана талачка криза у Кабулу

У нападу авганистанских талибана на један хотел код Кабула погинуло је 17 људи, већином цивила, рекао је један од команданата авганистанске војске пошто су данас завршене борбе са екстремистима који су били заузели зграду. Ликвидирано је свих пет нападача, саопштила је полиција у Кабулу. Талибани су убили чуваре хотела на обали језера Кварга, и упали […]

петак, 22 јуна, 2012 / 15:06

У нападу авганистанских талибана на један хотел код Кабула погинуло је 17 људи, већином цивила, рекао је један од команданата авганистанске војске пошто су данас завршене борбе са екстремистима који су били заузели зграду.

Ликвидирано је свих пет нападача, саопштила је полиција у Кабулу.

Талибани су убили чуваре хотела на обали језера Кварга, и упали у зграду пред поноћ.

Војно-полицијска опсада трајала је до поднева.

Војни командант за област Кабула, генерал Кадам Шах Сајем тврди да су талибани убили 12 цивила, четири припадника хотелског обезбjеђења и једног полицајца.

Талибани су били наоружани аутоматским пушкама и ракетним бацачима, и били опасани експлозивом, као бомбаши-самоубице. У хотел су, како се наводи, упала најмање тројица.

Хотел су током борби надлијетали хеликоптери НАТО. Током борбе евакуисано 18 жена и дјеце. Четири госта су искочила кроз прозор и побјегла у језеро да се сакрију од талибана.

Портпарол талибана Забиулах Муџахид рекао је да су талибани напали хотел зато што странци тамо пију алкохол и учествују у другим активностима које ислам забрањује.Оставите одговор