ОЕБС из Новорусије:Са прољећем се буди и сукоб

Борбе у источној Украјини интензивиране су у посљедње вријеме, након више од мјесец дана релативног затишја, саопштили су посматрачи из Организације за европску безбједност и сарадњу (ОЕБС). Посматрачи су саопштили да су синоћ чули јаку артиљеријску паљбу у близини села Широкине у трајању од око три сата, а током ноћи и јутра пуцњава се чула […]

понедељак, април 13, 2015 / 13:40

Борбе у источној Украјини интензивиране су у посљедње вријеме, након више од мјесец дана релативног затишја, саопштили су посматрачи из Организације за европску безбједност и сарадњу (ОЕБС).

Посматрачи су саопштили да су синоћ чули јаку артиљеријску паљбу у близини села Широкине у трајању од око три сата, а током ноћи и јутра пуцњава се чула и у центру Доњецка.

Борбе се одвијају и на уништеном аеродрому у Доњецку, гдје новинарима од јуче није дозвољен приступ због лоше безбједносне ситуације.

Украјинска војска саопштила је да је у посљедња 24 часа на истоку земље погинуо један украјински војник, а шесторица рањена.

У сукобима између украјинских и снага Новорусије на истоку Украјине од марта прошле године погинуло је више од 6.000 људи, али су се борбе у великој мјери стишале откад је у фебруару постигнуто примирје и повучен дио тешког наоружања, пренио је "Спутњик". Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *