Циркус се наставља: Бандић поново у седлу

Милану Бандићу укинута је забрана обављања дужности градоначелника Загреба, одлучило је ванрасправно вијеће загребачког Жупанијског суда. На снази и даље остаје мјера забране успостављања везе са свједоцима који нису испитани у истрази која се води против Бандића, као и гаранција од око два милиона евра да неће ометати истрагу. Бандић ће се вратити на посао […]

понедељак, април 13, 2015 / 13:49

Милану Бандићу укинута је забрана обављања дужности градоначелника Загреба, одлучило је ванрасправно вијеће загребачког Жупанијског суда.

На снази и даље остаје мјера забране успостављања везе са свједоцима који нису испитани у истрази која се води против Бандића, као и гаранција од око два милиона евра да неће ометати истрагу.

Бандић ће се вратити на посао четири дана након што је Уставни суд Хрватске уважио његову жалбу и пустио га из истражног затвора.

Градоначелник Загреба осумњичен је у афери "Аграм" да је оштетио град на чијем челу је 12 година и да је неплаћањем пореза на донације примљене у предсједничкој кампањи за изборе 2010. оштетио и државни буџет.

Против Бандића је средином фебруара подигнута и прва оптужница, која га терети да је са двоје суоптуженика погодовао Удружењу "У име породице" којој је приликом прикупљања потписа за расписивање референдума "Бирајмо заступнике именом и презименом" наводно прибавио незакониту корист од најмање 40.000 евра.

Из затвора у Реметинцу Бандић је изашао 19. новембра након што је уплатио кауцију од око два милиона евра и пред истражним судијом обећао да неће утицати на свједоке и обављати своју дужност током истраге.

Бандић је касније поново враћен у истражни затвор због сумње да је утицао на свједоке у предмету који се води против њега, али је одлуком Уставног суда пуштен на слободу. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *