Обновљена и отворена Вијећница у Новом Граду

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да је задовољна што је учествовала у пројекту обнове Вијећнице у Новом Граду и док је обављала раније функције, јер ће објекат имати вишеструку намјену и остаће обиљежје овог града. Она је истакла да о важности овог пројекта највише знају грађани. Важно је да градимо и отварамо […]

петак, мај 24, 2013 / 16:47

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да је задовољна што је учествовала у пројекту обнове Вијећнице у Новом Граду и док је обављала раније функције, јер ће објекат имати вишеструку намјену и остаће обиљежје овог града.

Она је истакла да о важности овог пројекта највише знају грађани.

Важно је да градимо и отварамо радна мјеста, јер након што сам имала прилику да присуствујем почетку изградње аутопута Бањалука – Добој, дионице Прњавој – Добој, покретању текстилне индустрије у Билећи и почетку израдње термоелектране у Станарима, данас сам овдје гдје се отвара један културни споменик, рекла је Цвијановићева.

Она је на свечаној академији поводом отварања Вијећнице захвалила свима, посебно ЕУ, која је подржала пројекат.

Премијеру Српске је на академији уручено признање “Кључ Новог Града”.
Ово признање уручено је и специјалном представнику ЕУ у БиХ Петеру Соренсену.
Повеље су уручене министру цивилних послова БиХ Средоју Новићу, Министарству просвјете и културе Републике Српске, Министарству за просторно уређење, грађевинарство и екологију Српске, те Републичком заводу за заштиту културно-историјског и природног насљеђа.

Предвиђено је да врпцу на обновљеном објекту Вијећнице пресијече Цвијановићева и начелник општине Нови Град Сњежана Рајилић, а таблу ће открити Соренсен.
Вијећница у Новом Граду изграђена је 1888. године, а статус националног споменика има од 2006. године, одлуком Комисије за очување националних споменика споменика БиХ.

Реконструкција је почела у априлу прошле године, а радови у вриједности 950.000 евра финансирани су из ИПА фондова за 2009. и 2010. годину.

Цвијановићева се данас састала са руководством ове општине.

Састанку су присуствовали учествују премијер Српске Жељка Цвијановић, потпредсједник Владе Нада Тешановић, министар здравља и социјалне заштите Слободан Станић, министар трговине и туризма Маида Ибришагић-Хрстић и в.д. директора Фонда здравственог оигурања Српске Дарко Томаш.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Радислав Јовичић рекао је данас након посјете Полицијској станици Нови Град да је безбједносна ситуација у тој општини задовољавајућа.

Јовичића је о безбједносној ситуацији у Новом Граду информисао командир Полицијске станице Нови Град Срето Мрђа.

Министар унутрашњих послова Српске разговарао је и са предсједником општинског Форума за безбједност Мирком Лукићем са којим су договорене активности за будући период, а у смислу боље сарадње локалне заједнице и Полицијске станице Нови Град.
Јовичић је рекао да је данашња посјета делегације Владе Републике Српске Новом Граду дио активности Владе, а поводом отварања Вијећнице у том граду.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *