Oблик ствари у Јазавцу

У четвртак, 18.11.2010. године, у Градском позоришту Јазавац игра се представа Облик ствари. Облик ствари бави се психосексуалним интеракцијама четворо студената које, у бањалучкој продукцији играју Марина Воденичар, Марио Лукајић, Драгана Марић и Дејан Зорић. Колико се далеко може ићи у злоупотреби човјека ради остварења умјетничког циља обликујући му његово тијело и вољу? Шта је […]

среда, новембар 17, 2010 / 12:41

У четвртак, 18.11.2010. године, у Градском позоришту Јазавац игра се представа Облик ствари.

Облик ствари бави се психосексуалним интеракцијама четворо студената које, у бањалучкој продукцији играју Марина Воденичар, Марио Лукајић, Драгана Марић и Дејан Зорић.

Колико се далеко може ићи у злоупотреби човјека ради остварења умјетничког циља обликујући му његово тијело и вољу?

Шта је истина, а шта лаж у умјетности и гдје је граница? Ова и нека друга питања, стидљиво се намећу покушавајући да представе.

Пет година након лондонске праизведбе могла ју је видјети и бањалучка публика. Свјетска премијера представе Облик ствари одржана је у Лондону у позоришту Алмеида у мају 2001. Након Лондона, представа је постављена у Њујорку, на оф-Бродвеју, у позоришту Променадe, гдје је такође постала хит.

Нил Лабјут – дипломирао је драмско писање на Њујорк Универзитету. Добитник је књижевне стипендије за студије на Ројал Корт Театар у ЛондонуОставите одговор