О Косову нећемо данас: Баросо похвалио унионисте

Предсједник Европске комисије /ЕК/ Жозел Мануел Барозо рекао је данас да је референдумско одбацивање независности Шкотске добро за Европу и похвалио приврженост Шкота Европској унији, коју су изразили током кампање. "Поздрављам одлуку шкотског народа да очува јединство Уједињеног Краљевства. Овај исход је добар за уједињену, отворену и снажнију Европу, за коју се залаже Европска комисија", […]

петак, 19 септембра, 2014 / 12:23

Предсједник Европске комисије /ЕК/ Жозел Мануел Барозо рекао је данас да је референдумско одбацивање независности Шкотске добро за Европу и похвалио приврженост Шкота Европској унији, коју су изразили током кампање.

"Поздрављам одлуку шкотског народа да очува јединство Уједињеног Краљевства. Овај исход је добар за уједињену, отворену и снажнију Европу, за коју се залаже Европска комисија", саопштио је Барозо.

Он је додао да ЕК "поздравља чињеницу да су, током дебате у посљедњих неколико година, шкотска власт и шкотски народ више пута потврдили своју европску посвећеност".

"ЕК ће наставити конструктиван дијалог са шкотским властима у областима њихових одговорности, које су важне за будућност Шкотске, укључујући радна мјеста и привредни раст, енергетику, климатске промјене и околину, као и унапређење регулатива", рекао је Барозо.