Нова српска демократија зове на митинг против НАТО 12. децембра

Нова српска демократија /НОВА/ позвала је данас парламентарне опозиционе странке и невладине организације /НВО/ које се противе учлањењу Црне Горе у НАТО, да учествују у организацији протеста који планирају за 12. децембар. Позив је упућен Социјалистичкој народној партији, Демосу, Демократској Црној Гори и Покрету за Пљевља, као и Мрежи "Не у НАТО", Покрету за неутралност, […]

петак, 4 децембра, 2015 / 21:23

Нова српска демократија /НОВА/ позвала је данас парламентарне опозиционе странке и невладине организације /НВО/ које се противе учлањењу Црне Горе у НАТО, да учествују у организацији протеста који планирају за 12. децембар.

Позив је упућен Социјалистичкој народној партији, Демосу, Демократској Црној Гори и Покрету за Пљевља, као и Мрежи "Не у НАТО", Покрету за неутралност, Покрету "Слобода народу" и Групи грађана "Акција – реакција".

"Овај скуп Нова организује заједно са коалиционим партнерима из Демократског фронта /ДФ/, који се противе учлањењу Црне Горе у НАТО – Демократском народном партијом /ДНП/, Радничком партијом, Партијом уједињених пензионера и инвалида /ПУПИ/ и Демократском странком јединства /ДСЈ/", саопштено је из НОВЕ.

У позиву странкама и НВО наводи се да, након позива који је НАТО упутио Црној Гори за прикључење том војном савезу, у Новој српској демократији сматрају да је обавеза политичких субјеката, НВО и покрета, да помогну свим грађанима који се противе том чину да јасно изразе свој став.

"Зато вас позивамо да учествујете у организацији протестног скупа против учлањења Црне Горе у НАТО, јер су грађани, на основу ваших раније исказаних ставова о том питању, препознали вашу организацију као релевантног заговорника овог политичког става. Желимо да овај важан чин изражавања народног незадовољства организујемо заједно, равноправно и уважавајући све специфичности организација којима припадамо", наводи се у позиву.

У позиву се додаје да су ДНП, Радничка партија, ПУПИ и ДСЈ раније одлучиле да учествују на протестном скупу.

"У том духу, молимо вас да нам у разумном року, неопходном за благовремену пријаву протеста, пошаљете одговор на иницијативу за заједничку организацију тог скупа, или евентуално учествујете само вашим обраћањем на протесту. Предлажемо да се протестни скуп одржи у Подгорици, 12. децембра", закључује се у позиву НОВЕ.