Нишки фестивал: Гран при Љуби Бандовићу

Највише признање 46. фестивала глумачких остварења у Нишу, Гран при "Наиса” припало је глумцу Љубомиру Бандовићу за улоге у филмовима "Сестре” и "Непријатељ”, саопштила је на затварању фестивала предсједница жирија Љиљана Стјепановић. Награда „Цар Константин” за најбољу мушку улогу припала је глумцу Милошу Биковићу за улогу у филму „Монтевидео, бог те видео”, а награда „Царица […]

петак, 26 августа, 2011 / 13:22

Највише признање 46. фестивала глумачких остварења у Нишу, Гран при "Наиса” припало је глумцу Љубомиру Бандовићу за улоге у филмовима "Сестре” и "Непријатељ”, саопштила је на затварању фестивала предсједница жирија Љиљана Стјепановић.

Награда „Цар Константин” за најбољу мушку улогу припала је глумцу Милошу Биковићу за улогу у филму „Монтевидео, бог те видео”, а награда „Царица Теодора” за најбољу женску улогу додијељена је глумици Ивани Вуковић.

Добитници повеља су, за мушку улогу Тихомир Станић у филму „Непријатељ”, а женску Јасна Ђуричић за улогу у филму „Бели, бели свет”.

Најбољи глумац који је остварио епизодну улогу је Виктор Савић и то у филмовима „Шишање” и „Монтевидео, бог те видео”, а најбољу женску епизодну улогу остварила је Ана Мандић у филму „Сестре”.

Најуспјешнији дебитант је Петар Стругар који је остварио улогу у филму „Монтевидео, бог те видео”.

Двије повеље страним глумцима који су остварили улоге у филмовима додијељене су Бојани Новаковић и Александру Стојковићу.

Нишка публика за најбољег глумца својим гласовима прогласила је Александра Срећковића Кубуру.

О званичним наградама фестивала одлучивао је жири у саставу Љиљана Стјепановић, предсједница и чланови Соња Колачарић и Андреј Шепетковски.

Добитнику гран прија „Наиса”, за најбоље глумачко остварење, припашће 180.000 динара, носиоцима награда за најбољу мушку и женску улогу „Цар Константин и „Царица Теодора” припашће по 150.000 динара, носиоци повеља биће награђени са по 100.000 динара, а најбољи дебитант и епизодисти понијеће по 80.000 динара.

Жири је ове године одлучио да не саопшти награде током дана, како је то било ранијих година, већ је своју одлуку држао у тајности до званичног затварања.

На фестивалу су додијељене и незваничне награде, награду нишког Народног позоришта за најбољу комичну улогу понио је Бранимир Брстина.

По избору жирија критике „Фрипресци” најбољи су глумац Виктор Савић и глумица Хана Селимовић, а по избору Синхро филма из Беча за најбоље су проглашени Милица Зарић и Александар Срећковић.Оставите одговор