НИС купује бензинске пумпе у Бугарској

Руска компанија „Гаспром“ намјерава да купи седам бензинских пумпи у Бугарској посредством Нафтне индустрије Србије (НИС), чији је власник руски „Гаспромњефт“. НИС је у Бугарској регистровао фирму-кћерку "НИС Петрол" и затражио је од бугарске Комисије за заштиту конкуренције да одобри транскацију. Комисија је обавезна да се о куповини изјасни у року од 25 дана. Руси […]

субота, новембар 19, 2011 / 14:23

Руска компанија „Гаспром“ намјерава да купи седам бензинских пумпи у Бугарској посредством Нафтне индустрије Србије (НИС), чији је власник руски „Гаспромњефт“.

НИС је у Бугарској регистровао фирму-кћерку "НИС Петрол" и затражио је од бугарске Комисије за заштиту конкуренције да одобри транскацију. Комисија је обавезна да се о куповини изјасни у року од 25 дана.

Руси су управљање над НИС-ом презузели у фебруару 2009. године, након што су за 400 милиона евра купили већински удио у српској нафтној индустрији.

"Гаспромњефт" се обавезао да ће до 2012. године у модернизацију постројења НИС инвестирати око 550 милиона евра.

НИС је у марту објавио да планира да уложи око 47 милијарди динара (456 милиона евра) у куповину пумпи у Бугарској, БиХ и Румунији.

Компанија је крајем октобра саопштила да до краја године планира да закључи уговоре о куповини 20 бензинских пумпи у Бугарској. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *