Никшић: Кредит од ММФ-а једино логично рјешење

С представницима Међународног монетарног фонда усаглашено је доста тачака наведених у понуђеном писму намјере за закључивање новог стандбај-аранжмана и што се тиче Федерације БиХ углавном је прихватљиво, рекао је федерални премијер Нермин Никшић. Преостало је још да у током дана буду извршене додатне консултације и усаглашавања између Републике Српске и Мисије ММФ-а, а у вези […]

четвртак, 19 јула, 2012 / 16:17

С представницима Међународног монетарног фонда усаглашено је доста тачака наведених у понуђеном писму намјере за закључивање новог стандбај-аранжмана и што се тиче Федерације БиХ углавном је прихватљиво, рекао је федерални премијер Нермин Никшић.

Преостало је још да у током дана буду извршене додатне консултације и усаглашавања између Републике Српске и Мисије ММФ-а, а у вези с датумом ребаланса буџета, који представља претходну мјеру.

"Свјесни смо да аранжман с ММф-ом не представља ничију жељу, нити циљ, него се тренутно намеће као једино и логично рјешење", рекао је Никшић.

Представници ММф-а ће ревидирани текст писма намјере доставити на разматрање члановима Фискалног савјета до краја седмице – преносе федерални медији.

Уколико се постигне сагласност с предложеним текстом, писмо намјере биће прослијеђено на преглед у Вашингтон, саопштено је из Савјета министара БиХ.

Према договору, нови аранжман с ММф-ом трајао би двије године с могућношћу продужења за још једну годину.