Није усвојен закон о матичном броју

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ није данас усвојио Приједлог закона о измјени и допуни Закона о јединственом матичном броју, који су предложили посланици из Федерације БиХ, јер су против овог законског приједлога били посланици из Републике Српске. Овај приједлог подијелио је посланике у Представничком дому, па је већ током дискусије било евидентно да он неће […]

четвртак, март 14, 2013 / 20:19

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ није данас усвојио Приједлог закона о измјени и допуни Закона о јединственом матичном броју, који су предложили посланици из Федерације БиХ, јер су против овог законског приједлога били посланици из Републике Српске.

Овај приједлог подијелио је посланике у Представничком дому, па је већ током дискусије било евидентно да он неће добити потребан број гласова посланика из Српскe.

Посланици из Републике Српске су у расправама најавили да неће гласати за овај приједлог закона који предвиђа регистрациона подручја мимо међуентитетске границе и изборних јединица, истичући да постоји могућност да Српска проблем издавања јединственог матичног броја сама ријеши.

Предсједавајући Представничког дома Божо Љубић најавио је у одјави данашње сједнице да би Представнички дом о овој материји могао да расправља послије заједничке сједнице оба дома 26. марта, када би се пред посланицима могао да нађе Приједлог закона о измјени и допуни Закона о јединственом матичном броју чији је предлагач Савјет министара БиХ.Оставите одговор