Није јој се допала политика Ју Тјуба, па је убила троје (ВИДЕО)

Троје људи је смртно страдало када је Назим Наџафи Агдам отворила ватру у сједишту Ју Тјуба у Калифорнији. Њени канали, најмање шест њих на енглеском, фарсију и турском језику, сада су угашени, али се њени ураци још могу наћи на мрежи.

четвртак, 5 априла, 2018 / 07:16

Тридесетдеветогодишњакиња из Сан Дијега која се називала и Насим Сабз, што значи Зелени Повјетарац на фарсију, односно персијском језику (језику који се говори у данашњем Ирану, прим. Фронтал.СРБ).

Она је имала озбиљна неслагања са најпопуларнијом платформом за подјелу видеа на свијету, те је оптуживала Ју Тјуб да "филтрира њене видее, да би смањио њихову видљивост и спријечио је и обесхрабрио да их даље прави и поставља".

Представник полиције из Сан Бруна, гдје је смјештено поменуто сједиште Ју Тјуба, рекао је да је Назим имала "проблема са политиком Ју Тјуба, те да изгледа како је то био мотив напада у уторак".

Иранка поријеклом, из својих видеа приказује класични случај усамљеног борца за неку од идеја коју заступа, у овом случају веганство, тјеловјежбу и противљење "злоупотреби науке, сексуалним девијацијама и претварању људи у роботе".

Уколико погледате њене видее које Ју Тјуб до сада није успио искључити, можда ће вам на памет пасти мисао да просто није могла да оствари велики број кликова, све и да су је спонзорисали из компаније Алфабет. Чак ни по матрици блаженопочившег Екрема Јеврића.Оставите одговор