Нема на чему: Џомбић за унапређење слободе медија

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић упутио је данас честитку свим новинарима, медијским кућама и удружењима новинара поводом Свјетског дана слободе медија, истичуићи да ће Влада наставити да подржава унапређење слободе медија. "Влада Републике Српске је у протеклом периоду била партнер свим медијским кућама које његују професионално новинарство и које својом уређивачком политичком подржавају промовисање […]

среда, мај 2, 2012 / 13:02

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић упутио је данас честитку свим новинарима, медијским кућама и удружењима новинара поводом Свјетског дана слободе медија, истичуићи да ће Влада наставити да подржава унапређење слободе медија.

"Влада Републике Српске је у протеклом периоду била партнер свим медијским кућама које његују професионално новинарство и које својом уређивачком политичком подржавају промовисање и подизање свијести о значају слободе и независности медија и права на слободно изражавање", наводи се у честитки.

Џомбић је изразио увјерење да ће водич медија у наредном периоду бити велика одговорност коју Влада и медији заједно имају према цјелокупном друштву и истинитом, објективном, правовременом и професионалном информисању.

Премијер Републике Српске је поручио да ће Влада наставити да подржава унапређење слободе медија у складу са међународним конвенцијама и стандардима и важећим законима РС.

"Поводом Свјетског дана слободе медија још једном користим прилику да Вам у име Владе РС и у своје име честитам овај дан и да Вам пожелим добро здравље и успјешан рад", наводи се у честитки.

Свјетски дан слободе медија обиљежава се 3. маја с циљем промовисања и подизања свијести о значају слободе и независности медија.

Одлуку о обиљежавању Свјетског дана слободе медија донијела је Генерална скупштина УН 1993. године. 

        0 КОМЕНТАРА

  1. Je li ovo tzv premijer prekinuo trudničko bolovanje, ili izjave daje iz „bolesničkog“ kreveta? Neka on samo čuva trudnoću, a sve izjave koje treba da saopšti medijima, što mu je i bio posao biće mu uredno proslijeđene kao i do sada .
    Koga li će tzv premijer tjerati za alimentaciju, ili će se nagoditi sa tatom.

  2. Predsednik Vlade je u pravu.Kelner donosi piće onom ko plaća, a ne ko ne plaća. Prema tome, novinske kuće dobiju pare za ono što pišu.Svi zadovoljni,osim istine.x-(

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *