Нектар из Бачке Паланке купио Фруктал

Сајт медијске куће Б92 јавио је у понедељак увече да је српско предузеће Нектар купило словеначки Фруктал, поставши већински власник са 93,73 одсто власничког удијела у Фрукталу. Како сазнаје Б92, Нектар из Бачке Паланке, у власништву породице Радун, је нови већински власник најпознатијег словеначког произвођача воћних сокова, Фруктала. Управа Пивоварне Лашко, посредне власнице Фруктала, се […]

уторак, 26 јула, 2011 / 06:04

Сајт медијске куће Б92 јавио је у понедељак увече да је српско предузеће Нектар купило словеначки Фруктал, поставши већински власник са 93,73 одсто власничког удијела у Фрукталу.

Како сазнаје Б92, Нектар из Бачке Паланке, у власништву породице Радун, је нови већински власник најпознатијег словеначког произвођача воћних сокова, Фруктала.

Управа Пивоварне Лашко, посредне власнице Фруктала, се одлучила да компанију прода набољем понуђачу, српском Нектару, јавља Б92.

Како се незванично сазнаје, поред Нектара обавезујуће понуде за куповину Фруктала су дали и лондонски инвестициони фонд Аргус, аустријски произвођач сокова Шпиц и хрватско предузеће Станић.

Досадашњи власник Фруктала је била Пивоварна Унион, која се налази у власништву Пивоварне Лашко.

У информацији која је објављена у сегменту „Б92 БИЗ“ наводи се да извор ове медијске куће истиче да продају Фруктала српском Нектару још мора да одобри, односно потврди, ванредна скупштина Пивоварне Лашко, која је заказана за 30. јул.