Нек се зна: Грци помажу ратној сирочади са Космета

Представници хуманитарне организације „Грчки караван солидарности“ уручили су данас у Палати „Србије“ једнократну новчану помоћ дјеци, ратној сирочади са Косова и Метохије која живе у Београду. Донацијом је обухваћено стотину дјеце која су изгубила једног или оба родитеља од 1999. године. Чланица грчке организације Марија Сијабу рекла је да Грчка, без обзира што је у […]

субота, јун 15, 2013 / 12:43

Представници хуманитарне организације „Грчки караван солидарности“ уручили су данас у Палати „Србије“ једнократну новчану помоћ дјеци, ратној сирочади са Косова и Метохије која живе у Београду.

Донацијом је обухваћено стотину дјеце која су изгубила једног или оба родитеља од 1999. године.

Чланица грчке организације Марија Сијабу рекла је да Грчка, без обзира што је у кризи, није заборавила на хуманост, те нагласила да ће бити настављена помоћ ратној сирочади са Косова и Метохије, али и из Републике Српске.

"Криза зближава људе и враћа људскост. У нашој канцеларији телефони нон стоп звоне и људи нуде помоћ", нагласила је Сијабуова.

Милена Пртењак из Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију нагласила је да је помоћ од 300 евра за малишане од великог значаја за њихове породице које углавном живе у тешким социјалним приликама.

Дио донација сутра ће бити уручен ратној сирочади у Грачаници и Звечану.

У протекле двије деценије "Грчки караван солидарности" финансијски је помогао 14.000 ратне сирочади из Републике Српске и 3.000 дјеце које су изгубили очеве или оба родитеља на Косову и Метохији.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *