НДС, СДП и радикали нису били расположени за консалтинг

Представници Народне демократске странке, Српске радикалне странке Републике Српске и СДП-а БиХ нису данас, иако су на вријеме добили позив, присуствовали састанку са мандатаром за састав нове владе Републике Српске Жељком Цвијановић. Цвијановићева је истакла да је позив упућен представницима парламентарних опозиционих странака у складу са добрим праксама и устаљеним процедурама у којима се поштују […]

среда, март 6, 2013 / 12:17

Представници Народне демократске странке, Српске радикалне странке Републике Српске и СДП-а БиХ нису данас, иако су на вријеме добили позив, присуствовали састанку са мандатаром за састав нове владе Републике Српске Жељком Цвијановић.

Цвијановићева је истакла да је позив упућен представницима парламентарних опозиционих странака у складу са добрим праксама и устаљеним процедурама у којима се поштују институције Српске.

"У Народној скупштини Републике Српске изложићу експозе и предложити састав нове владе Републике Српске. Сматрам да су све политичке партије релевантне и да се с њима треба разговарати, а консултације се врше како би се дошло да најбољег могућег експозеа", рекла је новинарима Цвијановићева.

Она је навела да представници парламентарних опозиционих партија имају право да не дођу на састанак.

Коментаришући изјаву предсједника СДС-а Младена Босића да нема о чему да разговара са мандатаром, јер је све већ речено, Цвијановићева је рекла да је чула замјерке опозиције.

"Понављам да у складу са демократским принципима желим да обављам консултације. То је веома одговорно и исправно и тако ћу се понашати као премијер Републике Српске", каже Цвијановићева.

Она је нагласила да њена улога није да излази у сусрет опозиционим партијама, него да се у сарадњи са грађанима Српске дође до побољшања животних услова.

Цвијановићева би данас требало да обави консултације са представницима Омладинског савјета и Студентске уније, Борачке организације Републике Српске, Савеза логораша и Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, као и Савеза ошштина и градова, те СДА.0 КОМЕНТАРА

  1. Није изненађујућа изјава премијерке да је не занимају мишљења опозиције јер она не занимају ни онога ко јој је дао мандат.То је континуитет политике која ће се морати истрпити до избора. Владе континуитета су нас довеле у ситуацију да СДА даје импулсе за преокрет у запошљавању, економији и борби против корупције у Републици Српској.Влада коју не занима мишљење опозиције не поштује скупштину која јој потврђује мандат.(Од кога је и очекивано је.)

  2. Svako iole pametan zna da je sastajati se ili pokusati razgovarati sa ovako nekompetentnom osobom operisanom od svega kao sto je ova Zeljka nije nista drugo nego gubljenje vremena. I dobro su uradili sto nisu prihvatili da dodju i slusaju suplje price Dodikove sekretarice.U normalnom drustvu pitanje je da li bi zadovoljila kriterijume i za izbor sekretarice predsjednika, a kamoli nesto drugo.

  3. Politička ambicija jednog poluintelektualca zapravo i nije politička. Ona se sastoji samo u tome da se čovek kroz politiku obogati i da se na visokim položajima progospodi. On ne zna ni za kakve više i opšte ciljeve… On uopšte ne razume i ne ceni duhovne vrednosti jer, pored školskog obrazovanja, nema kulturnih i moralnih kvaliteta… Školska diploma, kao ulaznica u krug inteligencije, dala mu je preterano mišljenje o sebi samom. U društvenoj utakmici, taj diplomirani primitivac bori se bez skrupula… On potiskuje suparnike nemilosrdno, kao da nisu živa bića, nego materijalne prepone.Oni ne shvataju politiku kao službu, već kao priliku za samoisticanje… Ta njihova ambicija, neobuzdana i u praznom govoru rasplinuta, bila je glavni uzrok nedaća našeg naroda… Politički obrazac u Srba ima dosta nedostataka koji se ogledaju u familijarnosti i isuviše personalizovanim odnosima ljudi na vlasti, kumstvu i ličnim odnosima u strankama, stalnom isticanju prava a izbegavanju dužnosti prema sebi i drugima…

Оставите одговор