НДП види формирање паравојски од стране власти

Народна скупштина Републике Српске, посљедњих мјесеци, претворена је, на најпримитивнији начин у скарадну институцију, у којој парламентаризам и демократска воља народа изчезавају, а на њихово мјесто ступа огољели облик једнумља али и отворено насиље и примитивизам најниже врсте.

недеља, јануар 14, 2018 / 20:40

Након што је у скупштину доведена наоружана полиција, задњих дана свједоци смо колико је ситуација измакла контроли.

Сесије” униформисаних и самозваних паравојника-хуманитараца, блиских владајућој олигархији, посљедњи су ударци у ковчег парламентаном животу и демократији у Републици Српској.

Овај незабиљежени скандал у политичкој историји Републике Српске дешава се у времену када је опозицији ускраћено право да присуствује појединм засједањима Скупштине, на којима владајућа већина, преко ноћи, експресно доноси веома штетне законе и непромишљeне политичке одлуке по грађане и будућност Републике Српске.

Присуство сумњивих инстант патриота, у данима када би се требало достојанствено и поносно обиљежавати Дан Републике, доноси несагледиву штету грађанима, али и угледу Републике Српске у свијету.

Након свих немуштих изговора дежурних правобранилаца бесмисла и покушаја да се очигледна истина још једном спинује и грађанима изокрене стварна слика срамотног окупљања екстремиста из криминалног миљеа у Народној скупштини Републике Српске, очекујемо сувисло објашњење, које неће вријеђати разум и достојанство народа.

Због скандала, који је попримио и међународне размјере, захтјевамо да се скупштинско руководство званично изјасни о поменутом скупу и објасни ко је, по чијем налогу и по ком формалном основу организовао окупљање закону непознатих униформисаних лица те уступио просторије Народне скупштине, односно мале скупштинске сале.

Такође, тражимо од репрезентативних борачких организација, проистеклих из протеклог одбрамбено-отаџбинског рата, да се изјасне о овим активностима и ограде од евентуалног ушешћа својих чланова у још једној у низу опасних подвала у режији неоговорних авантуриста ретроградне политичке оријентације.

У години када је потребно градити амбијент за провођење слободних и фер избора, власт се, на досада највулгарнији начин, спрема за подизање тензија и провокација сваке врсте у циљу дестабилизације Републике те држања у стању страха и неизвјесности преосталог становништва.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *