Нарогушено из Рогатице: Додик, Ђокић и Цвијановићка се куну у већину

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је јуче у Рогатици да Савез за промјене нема капацитет за избор нове владе, а за такав евентуални захтјев мора бити консултован предсједник Српске, који је за тај процес надлежан по Уставу. "Република Српска функционише, Влада је стабилна, скупштинска већина је манифестована… Реализујемо и планирамо капиталне пројекте, а опозиција вјероватно […]

субота, мај 30, 2015 / 08:55

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је јуче у Рогатици да Савез за промјене нема капацитет за избор нове владе, а за такав евентуални захтјев мора бити консултован предсједник Српске, који је за тај процес надлежан по Уставу.

"Република Српска функционише, Влада је стабилна, скупштинска већина је манифестована… Реализујемо и планирамо капиталне пројекте, а опозиција вјероватно жели да скрене пажњу са онога што чини у Сарајеву, гдје легализују политички пројекат лидера СДА Бакира Изетбеговића у фунцкији разбијања, смањења значајај и капацитета Републике Српске", рекао је Додик новинарима.

Он каже да се ту ради о "виртуелним политичким ставовима" и наглашава да је битна само Српска и њена стабилност. "Њихова стварна политика јесте политика издаје у Сарајеву", истиче Додик.

Према његовим ријечима, Савезу за промјене, а посебно СДС-у, боље би било да се замисле над чињеницом зашто их напуштају чланови који се налазе на високим позицијама у тој коалицији.

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић изразио је невјерицу да опозиција може јавно да износи податак о формирању нове владе, с обзиром да странке позиције које чине скупштинску већину у Српској немају никакве информације о томе.

"Сматрам да је већина коју имамо веома стабилна, да је успоставила власт и изабрала Владу Републике Српске. То само могу бити спекулације опозиције, која покушава да подгријава атмосферу и уноси нестабилност у јавност, али од тога неће бити ништа", нагласио је Ђокић.

Међународни секретар СНСД-а Жељка Цвијановић рекла је новинарима да су најаве опозиције о наводној промјени скупштинске већине у Републици Српској неозбиљне.

Она је нагласила да власт у Српској има већину и ради на усвајању стратешких и реформских докумената, за разлику од опозиције која води неозбиљну политику. 0 КОМЕНТАРА

 1. капитални пројекти од 5 мегавата:(:D…,
  колико се нпр. од Бирча могло направити таквих „капиталних објеката“,бар 50, колико их је завршило у гепецима преко Саве…,

  ових дана у Србији иста сцена отварања „капиталних пројеката“…човјек пресјеца траку на отварању тоалета у мјесном гробљу и асфалтирању стаза између гробних мјеста…,

  некада си човјеку могао опсовати све по списку, урадити му не знам шта па би се прогледало кроз прсте, опростило, али ако би га назвао народним издајником ту би фрцала нечија глава. Или једног или другог.

  Ћутање и никаква реакција на овако тешке оптужбе је знак одобравања.

 2. Занимљива фотографија – ЗБОР ГЛОДАРА. Криминалци на окупу и слободно шетају. Народ гладује, полиција посматра „коњокрадице“ и ништа не предузима. Да неко има воље, па да ухапси ове глодаре и одузме им незаконито стечену имовину, могао би вратити спољни дуг Републике Српске. Још када би се истрага проширила на кумове, јаране, пајде, побре и остале, проблем незапослености би се свео на минимум.

 3. „Међународни секретар СНСД-а Жељка Цвијановић да су наводи опозиције о наводној промјени скупштинске већине у Републици Српској неозбиљне.“ Ништа није неозбиљније од ћињенице да је предходно поменуту сподобу поставио за премијера.

 4. Толико су сигурни у то да морају сваки дан на окупираним медијима по десет пута то да понове…

 5. U prva tri meseca 2012. i 2013. godine zabeleženo je 59, odnosno 57 samoubistava, te 2014. godine 59.
  Kada je reč o načinu izvršenja samoubistva, podaci MUP-a pokazuju da je ove godine najveći broj samoubistava izvršeno vešanjem i upotrebom vatrenog oružja, dok su ovi načini izvršenja najzastupljeniji bili i godinu dana ranije u istom periodu.

  Sociolog Ivan Šijaković smatra da bi ove brojke trebalo da budu upozorenje za društvo da preduzme korake s ciljem zaštite građana.
  „Ne verujem da će društvo učiniti bilo šta jer ono ide putem kojim dominira individualizam, sebičnost, pohlepa, odnosno svako se brine samo za sebe“, navodi Šijaković.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *