Напредњаци протестују да би Тома прекинуо штрајк

Замjеник предсједника Српске напредне странке Александар Вучић изјавио је данас да је Предсједништво те странке затражило од лидера напредњака Томислава Николића да прекине штрајк глађу. „Председништво СНС поштује његову одлуку да се личном жртвом бори за вандредне парламентарне изборе, али је општи политички интерес да Николић као активан и здрав лидер настави своју политичку борбу, […]

петак, април 22, 2011 / 13:29

Замjеник предсједника Српске напредне странке Александар Вучић изјавио је данас да је Предсједништво те странке затражило од лидера напредњака Томислава Николића да прекине штрајк глађу.

„Председништво СНС поштује његову одлуку да се личном жртвом бори за вандредне парламентарне изборе, али је општи политички интерес да Николић као активан и здрав лидер настави своју политичку борбу, до коначног слома режима Бориса Тадића”, рекао је Вучић на конференцији за новинаре.

Вучић је напоменуо да за СНС више није битан датум одржавања избора, ни да ли ће они бити у редовном или ванредном термину, а како је рекао, напредњаци о томе више неће разговарати са представницима власти.

„Наше је да извучемо Томислава Николића из болнице, а они нека расписују изборе кад год хоће, победићемо их са више од 15 одсто”, рекао је Вучић.

Према његовим ријечима, шеф Европске комисије за проширење Штефан Филе упутио је Николићу писмо у коме га позива да настави политички дијалог у оквиру институција и да нађе компромис који је од виталног значаја за европске интеграције Србије.

„Европске интеграције не могу бити успијешне без пуне посвећености владе, опозиције и цивилног друштва”, наводи се у Филеовом писму које је подељено новинарима.

Вучић је истакао да је задатак СНС да Николић што прије изађе из болнице, а изразио је наду да ће лидер странке узети у обзир Филеово писмо, али и поруке грађана Србије који „желе да га виде живог”.

„Знамо да он поштује реч патријарха и комесара ЕУ за проширење Штефана Филеа, али је за њега најважнија порука његовог народа”, казао је Вучић.

Он је најавио да ће се напредњаци вечерас у 20.00 сати окупити испред Београдског клиничко-болничког центра, гдје ће Николића позвати да обустави штрајк глађу. 0 КОМЕНТАРА

  1. Хаахахах.. Какав маркетиншки потез!
    Србијо, јадна, шта си дочекала, да свако прави спрдњу с тобом!

  2. ахахахахахаха па ово је невјероватно! Дајте људи, само мало се уозбиљите, ово је горе од Надреалиста и Монти Пајтоноваца заједно… Што се не стишају једно мјесец дана да људи забораве на све ове глупости, пусте овог Рамба кући и готово. Ово је брука невиђена, изгубили су барем 5% гласова. Аутогол

  3. Сложит ћу се са предходним коментарима, подсећају ме на Шојићеву странку, чини ми се да се звала „Странка здравог разума“ а ови су изгледа и разум изгубили.

    Гледао сам једном овог истог Николића на БН ТВ кад је говорио о блиским везама председника Додика и председника Тадића и како један другом помажу у кампањама, само заборавио је да каже да ни Додик нема странку у Србији ни Тадић у Републици Српској.

    Е Србијо међу шљивама…

  4. Само су учинили услугу Тадићу. Показали се као неозбиљни…, а можда је то и доказ оне моје тезе да су они заправо у истом тиму!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *