Највећи напад у историји на интернет мрежу у Кини!

Кинеска интернет мрежа је претрпила "највећи напад у историји”, при чему су се срушили сервери са интернет доменом .cn, саопштила је кинеска државна агенција ЦННИЦ. У саопштењу се наводи да се кинески национални домен у недељу ујутро током два сата нашао под такозваним ДДоС нападом, кад се хакерским нападом спречава приступ серверу путем преоптерећивања мреже […]

уторак, 27 августа, 2013 / 09:15

Кинеска интернет мрежа је претрпила "највећи напад у историји”, при чему су се срушили сервери са интернет доменом .cn, саопштила је кинеска државна агенција ЦННИЦ.

У саопштењу се наводи да се кинески национални домен у недељу ујутро током два сата нашао под такозваним ДДоС нападом, кад се хакерским нападом спречава приступ серверу путем преоптерећивања мреже слањем огромног броја захтјева, пренијела је агенција АФП.

Два сата касније је дошло до новог напада на кинеску мрежу, који је прерастао у “највећи напад те врсте”, саопштила је агенција ЦННИЦ, не наводећи ко би могао да буде одговоран за тај напад.

“Том приликом је била угрожена резолуција неких интернет сајтова, па је њихово отварање постало успорено или испрекидано”, наводи се у саопштењу.Оставите одговор