Најмање 45 војника Уједињених Арапских Емирата убијено у Јемену

Најмање 45 војника Уједињених Арапских Емирата (УАЕ) погинуло је данас у Јемену, јавила је арапска агенција Вам нови биланс жртава. Војници су погинули у склопу заједничких операција са армијом Саудијском Арабије које се воде против шиитских побуњеника, познатијих као Хути, јавиле су свјетске агенције. То је највећи губитак армије Уједињених Арапских Емирата откако се умијешала […]

петак, 4 септембра, 2015 / 22:12

Најмање 45 војника Уједињених Арапских Емирата (УАЕ) погинуло је данас у Јемену, јавила је арапска агенција Вам нови биланс жртава. Војници су погинули у склопу заједничких операција са армијом Саудијском Арабије које се воде против шиитских побуњеника, познатијих као Хути, јавиле су свјетске агенције.

То је највећи губитак армије Уједињених Арапских Емирата откако се умијешала у рат на територији Јемена.

Провладини јеменски званичници за безбједност су рекли да су војници УАЕ убијени данас када је пројектил, који су испалили Хутији, погодио складиште оружја крај њиховог положаја у провинцији Мариб.

Званичници Хутија у Сани су потврдили да су испалили пројектил типа „точка”, који је совјетске производње.

Уједињени Арапски Емирати, федерација седам „емирата”, спада у најактивније чланице коалиције на челу са Саудијском Арабијом, која се бори против Хутија и њихових савезника у врло сиромашном Јемену на југу Арабијског полуострва.

У рату у Јемену на једној страни су Хутији и војне јединице лојалне бившем предсједнику државе Алију Абдулаху Салеху. Са друге стране су снаге лојалне садашњем предсједнику Абеду Рабу Мансуру Хадију, који је отишао у изгнанство у Саудијску Арабију. Трећа страна у сукобу су сепаратисти на југу земље и локалне милиције. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *