Начелник Петрова: Штедимо, ребаланс нам не гине

Начелник општине Петрово Озрен Петковић упозорио је све буџетске кориснике у општини да што рационалније троше буџетска средства планирана за 2013. годину и најавио ребаланс буџета уколико у јануару и фебруару прилив средстава буде мањи од планираног. Петковић је рекао да ће, уколико дође до ребаланса буџета, свим организационим јединицама, непрофитним организацијама и удружењеима, која […]

петак, фебруар 22, 2013 / 10:22

Начелник општине Петрово Озрен Петковић упозорио је све буџетске кориснике у општини да што рационалније троше буџетска средства планирана за 2013. годину и најавио ребаланс буџета уколико у јануару и фебруару прилив средстава буде мањи од планираног.

Петковић је рекао да ће, уколико дође до ребаланса буџета, свим организационим јединицама, непрофитним организацијама и удружењеима, која се потпуно или дјелимично финансирају из општинског буџета, средства бити умањена пропорционално проценту смањења прилива буџетских средстава.

Он је потврдио да је у општини Петрово у току израда нове систематизације запослених којом је предвиђено смањење броја запослених у општинској администрацији.

Скупштина општине Петрово усвојила је буџет за ову годину у износу од 2.509.710 КМ, што је за 25 одсто мање од планираног буџета за 2012. годину.

Највећи буџетски издаци били су планирани за Административну службу, Скупштину општине, осталу буџетску потрошњу и Центар за социјални рад.

Предсједник Скупштине општине Петрово Зоран Стјепановић изјавио је раније Срни да је буџет заснован на штедњи, односно на платама запослених у општини, материјалним трошковима, трошковима јавне расвјете и другом.Оставите одговор