На РТРС је 32. децембар

Вечерас, 01. jануара, 2011. године, у 21 час на Радио-телевизији Републике Српске биће приказан филм "32.децембар". Коначно оваплоћење на малим екранима је чин којим се филм препушта људима, тако да ће циљна група Хајдуковићевог првенца, која не оде на традиционално првојануарско репризирање Нове године, у девет сату увече моћи да погледа познату причу са познатих […]

субота, јануар 1, 2011 / 08:00

Вечерас, 01. jануара, 2011. године, у 21 час на Радио-телевизији Републике Српске биће приказан филм "32.децембар".

Коначно оваплоћење на малим екранима је чин којим се филм препушта људима, тако да ће циљна група Хајдуковићевог првенца, која не оде на традиционално првојануарско репризирање Нове године, у девет сату увече моћи да погледа познату причу са познатих улица.

Прије "Мрак филма 2" и "Малене", а послије "Мириса кише на Балкану". Филм "32 децембар" дипломски је рад Саше Хајдуковића на Академији умјетности у Бањој Луци, а рађен је уз подршку Министарства просвјете и културе РС и Филмског центра Србије.

На "Синема сити" фестивалу у Новом Саду освојио је награду за најбољу режију, а Николини Ђорђевић припала је награда за најбољу глумицу. Филм је учествовао и на Сарајево филм фестивалу, те на фестивалима у Енглеској, Њемачкој, Хрватској, Црној Гори, Мостару, Мојковцу и многим другим градовима у региону.

32. децембар је драма о три бањолучка пара чије се судбине испреплићу у новогодишњој ноћи. Сценарио и режију за филм „32. децембар“ је написао Саша Хајдуковић. Филм је први пут премијерно приказан на дан 2. децембар 2009. у Бањој Луци. Главне улоге тумаче Николина Ђорђевић, Слободан Перишић, Ања Станић, Александар Стојковић, Љубиша Савановић и Драгана Марић.

Наздравите вечерас за добру срећу нашег филма и што више оваквих креација, попут Хајдуковићеве.Оставите одговор