У ЗЕМЉИ ЖЕНА (IN THE LAND OF WOMEN)

Филм на матрицу америчке љепоте, гдје се јасно издваја идеал умјетнички прихватљивог мушкарца у сјеверноамеричком филму. Предметни хомо сапиенс мушког рода у овом остварењу је сличан типичном представнику романтичне комедије, на чијој ивици жанра овај филм озбиљно игра; али нипошто довољно да испадне из дубоко усађеног педигреа америчке субурбане породичне драме. Једна тета је оболила […]

субота, јануар 1, 2011 / 08:04

Филм на матрицу америчке љепоте, гдје се јасно издваја идеал умјетнички прихватљивог мушкарца у сјеверноамеричком филму.

Предметни хомо сапиенс мушког рода у овом остварењу је сличан типичном представнику романтичне комедије, на чијој ивици жанра овај филм озбиљно игра; али нипошто довољно да испадне из дубоко усађеног педигреа америчке субурбане породичне драме.

Једна тета је оболила од рака. Младић је дошао из великог града у њихову субурбију, те паралелно развија љубавну везу и са мамом и са кћерком. Тј. некакву везу за коју човјек није сигуран шта је, а при том је он невиђено фин и уљудан, да се човјеку згади, шта се све представља под дивног младића. Некад, кад мало боље човјек размисли, маторе жене имају баш доста утицаја на политику.

Барем како треба да изгледа и понаша се млад мушкарац, а да се сматра добрим и ваљаним.

(Редитељ и писац: Џон Кездан)Оставите одговор