БиХ предсједава Савјетом безбједности

БиХ данас преузима једномјесечно предсједавање у Савјету безбједности Уједињених нација. Оно што је занимљиво је да СБУН предсједава земља у којој се налази четврта највећа мисија УН и о којој се и данас расправља у том истом тијелу. Још рјеђе или вјероватно никад се није догодило да у вријеме предсједавања земља има владу у техничком […]

субота, јануар 1, 2011 / 10:28

БиХ данас преузима једномјесечно предсједавање у Савјету безбједности Уједињених нација.

Оно што је занимљиво је да СБУН предсједава земља у којој се налази четврта највећа мисија УН и о којој се и данас расправља у том истом тијелу.

Још рјеђе или вјероватно никад се није догодило да у вријеме предсједавања земља има владу у техничком мандату, да је министру спољних послова истекао мандат, а БиХ није баш позиционирана да даје међународне савјете, још је у положају да их тражи.

Савјето безбједности мора да слуша и прима извјештаје ОХР као органа УН који је надређен свим политичким органима у БиХ.

Током једномјесечног предсједавања БиХ Савјетом безбједности УН прве теме о којима ће се расправљати биће Судан и сукоби између двије Кореје.Оставите одговор