На црној листи увијек исти

Канцеларија за контролу иностраних средстава Министарства финансија САД објавила је ажурирану такозвану "црну листу", односно списак на којем се налазе посебно означене особе и субјекти, а на њој је и више имена из БиХ који су сумњиви углавном због ратних злочина, криминала и тероризма. У односу на листе из претходних година нема значајних промјена, па […]

петак, 12 фебруара, 2016 / 09:54

Канцеларија за контролу иностраних средстава Министарства финансија САД објавила је ажурирану такозвану "црну листу", односно списак на којем се налазе посебно означене особе и субјекти, а на њој је и више имена из БиХ који су сумњиви углавном због ратних злочина, криминала и тероризма.

У односу на листе из претходних година нема значајних промјена, па су на њој и даље Радован Караџић, Момчило Крајишник, Биљана Плавшић, Соња Караџић-Јовићевић, Љиљана Зелен-Караџић, Александар Караџић, Милован Бјелица и Љубомир Боровчанин. Ту су и Стојан Жупљанин, Душко Сикирица, Милан Симић, Станко Сопта, Драган Спасојевић, Миломир Стакић, Радован Станковић, Новак Степановић, Јован Ђого, Драган и Драго Николић, Насер Кељменди и његови синови Бесник и Лиридон Кељменди.

На листи је и СДС, као и бројне организације из ФБиХ попут Препорода исламске традиције, Ал Фуркана, Ал Харамејна, Таибах Интернатионал, Беневоленце интернатионал фоундатион и друге.

Из америчког Министарства финансија су поручили да они који се налазе на листи треба да поднесу захтјев у којем треба да наведу аргументе или доказе који представљају довољан основ за брисање са листе.0 КОМЕНТАРА