Муке по књизи!

Дјечије одјељење Народне библиотеке „Ћирило и Методије“ сваке седмице отвараће врата за организоване посјете ученика нижих разреда основних школа и малишана из Дјечијег вртића „Радост“ предшколског узраста. Директор Народне библиотеке "Ћирило и Методије" Мара Ећим рекла је Срни да ће ове посјете за сада бити ограничене на један термин седмично у трајању од два сата […]

понедељак, април 25, 2011 / 20:20

Дјечије одјељење Народне библиотеке „Ћирило и Методије“ сваке седмице отвараће врата за организоване посјете ученика нижих разреда основних школа и малишана из Дјечијег вртића „Радост“ предшколског узраста.

Директор Народне библиотеке "Ћирило и Методије" Мара Ећим рекла је Срни да ће ове посјете за сада бити ограничене на један термин седмично у трајању од два сата због вишедеценијског проблема простора установе која је "подстанар" Музеја Козаре од 80-их година прошлог вијека.

"Настојимо да пружимо све могуће, али је простор лимитирајући фактор. То је бољка која нам не дозвољава да наша врата увијек буду широм отворена", рекла је Мара Ећим.

Према њеним ријечима, Дјечијем одјељењу потребан је и кадар, будући да је у марту обогаћено играоницом, причаоницом, бајкама, сликовницама, цртанкама, бојанкама, слагалицама и богатом видеотеком гдје ће малишани убудуће гледати едукативне цртане филмове.

"Овдје је потребан педагог који би радио са дјецом. Имамо библиотекаре и књижничаре, све оне јесу мајке, али струка је струка", истакла је Ећимова.

Она је додала да Дјечије одјељење могу користити дјеца узраста од три године навише, јер она са три године почињу да стичу прва искуства и спознаје о свијету и могу да схвате шта је књига и шта је жива ријеч.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *