Мјеста гдје је истина неважна: Васе Мискина, Маркале, Тузланска капија, Рачак и – Буча

Најбитнија медијска прича протеклих дана, не у Русији већ широм свијета, тиче се дешавања везано за специјалну војну операцију у бившој совјетској републици Украјини. Конкретно за град Буча у Кијевској области, гдје се уз снимке мртвих људи по улицама, руска војска која се отуда у сврху мировних преговора повукла још 30.03.2022. године, оптужује за "геноцид".

уторак, април 5, 2022 / 11:10

Широм свијета позната чињеница, јесте да су припадници од Запада финансиране организације "Бијели шљемови" активно сарађивали са Исламском државом и другим исламистичким терористичким организацијама. Производећи лажне вијести о цивилним жртвама, или су стријељане сиријске заробљенике, одмах након снимљених егзекуција, користили као примјере "масакра над цивилима који проводи војска манијака и ратног злочинца Башара ал Асада".

Без обзира на све то, односно боље рећи баш због тога, документарац снимљен о њиховом раду, добио је награду Оскар, Америчке академије за филм. Мада је прије припадао одјељку "играни", него "документарни филм".

Велика Британија, једна од највећих финансијера Бијелих шљемова, која тренутно предсједава Савјетом безбједности УН, одбила је да на захтјев Василија Небензје, представника Русије у УН, сазове хитну сједницу овим поводом. Руски заступник је намјеравао изнијети став и доказе да се ради о лажној вијести, односно, да украјинска страна прави медијско-војни спектакл као "провокацију у Гебелсовом стилу", а све у циљу сензибилизације јавног мнења Запада и других земаља за учешће у рату на страни Кијева.

Убједљиво: Боксер у улози градоначелника, комичар у улози предсједника

Виталиј Кличко, раније познат као боксер тешке категорије, данас у функцији градоначелника Кијева, наставио је са додатним обесмишљавањем термина "геноцид" по западном моделу. Он је изјавио да је у овом граду Русија починила ни више ни мање него геноцид. Тако је град Буча, у Кијевској области, постао мјесто планетарне битности по нама већ добро познатом моделу.

Комичар Владимир Зеленски, данас у функцији предсједника Украјине, обратио се поводом Буче мајкама руских војника "да погледају какве су монструме родиле".  Сви заборављају да је комичар на привременој откоманди у високу политику, такође изјавио да је свега 12 бранилаца Змијског острва у Црном мору херојски погинуло, прије тога преко средстава везе опсовавши руске војнике који су их позивали на предају.

На крају се испоставило да их је било 82 и да су сви добровољно и брзо положили оружје, без испаљеног метка. Сви су живи послати кућама у сред ратног сукоба, што је очигледно озбиљна грешка Русије, која је у овај конфликт ушла сувише њежно за стандарде једног војног окршаја.

Употреба снимака мртвих људи у граду Буча тако, има све елементе пропагандног рата у којем су руски аргументи нешто што се уопште не слуша. Што се сакрива! Као у случају Змијског острва. Не постоји ни један промил сумње код западних медија у изјаве украјинске стране, чак ни захваљујући претходно доказаним лажима Кијева, као што је поменуто острво, модна блогерка која свједочи о медијским подметачинама из породилишта у Маријупољу, чији је и сама била дио… и тако даље. Списак је бесконачан.

Објашњење из Тексаса: У Бучи су људе побили украјински нацисти, као "сараднике окупатора"

Русија истиче у случају "масакра у Бучи", да су се њене снаге плански и у склопу мировних преговора у Истамбулу, "повукле из града 30.03.2022. године, те да до тада није страдао ни један цивил".

Према њиховим објашњењима, званични Кијев прави медијски спектакл читава четири дана касније и то након што је украјинска војска упорно гранатирала град, те се тек онда одважила да уђе са наоружаним камерманима. Представљајући то као "ослобођење", без обзира што се ради о политичком повлачењу руске војске, које је најављено и учињено као гест добре воље на мировним преговорима, а никако није посљедица надмоћи украјинског оружја.

Расел Бентли, Американац из ентитета Тексас, који се налази више година у Донбасу, огласио се на свом Телеграм каналу тим поводом, уз илустрацију претходно објављеног текста из украјинских извора. Осим његовог виђења виновника за масовне смрти у Бучи, за Републику Српску је битно што се и из овог извора поново декласирају морбидне лажи организатора Дана бијелих трака у Приједору, са објашњењем за шта служе бијеле траке у рату.

Бентли каже: "Бијела трака значи да цивили нису против Русије. Укропи су их свеједно побили. Такође "Сафари" у Украјини је шифрована ријеч за богате западњачке (псовка) који плаћају велики новац да би дошли у лов на републиканске (ДНР, ЛНР, прим Фронтала) цивиле.

Користите свој разум! Шта мислите ко је извршио масакр у Бучи? Исти гадови који су радили све остале. НАЦИСТИ!"

Бајден демантовао комичара и боксера

Користећи медијска дешавања са поводом у Бучи, Џозеф Бајден, времешни предсједник Сједињених Америчких Ентитета, који је за православно Бадње вече имао унутрашњу револуцију и заузимање зграде Конгреса у Вашингтону, због тога што су демонстранти тврдили да је на власт дошао изборном крађом, изнио је тврдњу да је предсједник Руске Федерације, Владимир Путин, "ратни злочинац којем треба судити".

На велику жалост Владимира Зеленског, Валентина Инцка, Виталија Кличка, Кристијана Шмита и многих других баштиника Поточарско-Рачачког Игроказа; Бајден је на директно питање "Да ли мислите да се у Бучи десио геноцид?"; кратко одговорио: "Не! Мислим да се ради о ратном злочину."

Данас је, рецимо, потпуно јасно да је Виљем Вокер на Косову и Метохији 1999. године исценирао случај "масакра у селу Рачак", како би створио медијско-психолошке услове за агресију на Србију и Црну Гору, односно отимање дијела њене територије ратом. Управо то гажење међународног поретка, које се наставило и у случају Ирака, Сирије, Либије, Украјине… створило је услове да Русија изведе специјалну војну операцију, на начин да било ко са образом и памћењем дужим од тридесет година, сада исту не може назвати агресијом.

Све је јасније да је "геноцид у Бучи" само медијска артиљеријска припрема, за конкретну испоруку обећаних преко 1.000 тенкова Т-72 совјетске производње, које бивше чланице НАТО, а уз логистичку и наредбодавну функцију САД, треба да предају у руке режима у Кијеву.

Ако је у Сребреници и Бучи био геноцид, а у Украјини агресија; треба измислити нове термине за ове појмове

Уколико агресија на Србију и Црну Гору 1999. године није била агресија и окупација (агресија НАТО на Републику Српску 1995. је провучена кроз папире у Уједињеним нацијама), онда руско дјеловање у бившој совјетској републици Украјини тек не може тако да се назива. Посебно они који су Косовску битку 20. вијека називали "хуманитарна војна интервенција".

Чињеница да се у смислу научне дефиниције ријечи геноцид, исти није десио у варошици Сребреница, а посебно се није десио у граду Буча. До те мјере је та чињеница очигледна, да је бивши, односно посљедњи високи представник у БиХ, Валентин Инцко, наметнуо закон о забрани негирања тог НЕОБОРИВОГ НАУЧНОГ ФАКТА.

Закон се од тада, наравно, не проводи. Просто није могуће ухапсити све грађане Републике Српске, који нису уплашени пријетњама казне за вербални деликт и јавно изражавају своје неслагање са овим тоталитаристичким покушајима менталног подјармљивања неистомишљеника у јавном простору.

Случај "геноцида у Бучи", поново нас подсјећа на стварне мотиве због којих су западне компаније, односно њихови политички сарадници у тим земљама, забранили у потпуности могућност да њихови грађани уопште могу видјети вијести из руских медија. Као некада српских, када је уз одсуство интернета било доста лакше протурити медијски спин о "ратном злочинцу и манијаку Слободану Милошевићу". Само је сада Милошевић замијењен Путином.

Буча као пропагандни феномен има исти коријен, исти налогодавци и исти планови као у случају медијског феномена "геноцида у Сребреници".

(на насловној фотографији крајњи пропагандни домет западне пете колоне у Русији, фотографисан јуче на потезу између жељезничке и метро станице Окружнаја у Москви. Фото: Д. Симић)Оставите одговор