Митровић: Тужилаштво има довољно доказа против Дудаковића

Предсједник Организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске Недељко Митровић рекао је да Тужилаштво БиХ располаже сасвим довољним бројем доказа за подизање оптужнице против бившег команданта Петог корпуса Армије БиХ Атифа Дудаковића. "Питамо се, колико је још потребно појединачних и групних пресуда бившим припадницима Петог корпуса Армије БиХ да би Тужилаштво БиХ […]

уторак, 18 септембра, 2012 / 18:22

Предсједник Организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске Недељко Митровић рекао је да Тужилаштво БиХ располаже сасвим довољним бројем доказа за подизање оптужнице против бившег команданта Петог корпуса Армије БиХ Атифа Дудаковића.

"Питамо се, колико је још потребно појединачних и групних пресуда бившим припадницима Петог корпуса Армије БиХ да би Тужилаштво БиХ подигло оптужницу против Дудаковића по командној одговорности", рекао је Митровић Срни.

Митровић је поздравио изрицање првостепених пресуда пред Судом БиХ бившим припадницима Петог корпуса Армије БиХ, али сматра да су оне бескорисне ако се лицу правде у најскорије вријеме не приведе главнокомандујући тог корпуса – Дудаковић.

Суд БиХ осудио је Мехуру Селимовића и Адила Ружнића на по осам година затвора, а Емира Мустафића на девет за ратне злочине над српским цивилима и ратним заробљеницима у Бихаћу и Цазину.

Судско вијеће је утврдило да су тројица бивших припадника Петог корпуса некадашње Армије БиХ одговорни за физичко и психичко злостављање затвореника српске националности у Бихаћу и Цазину.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *