Mитар Малић наставља протест, али испред Окружног тужилаштва

Власник старе девизне штедње Митар Малић из Прњавора најавио је да ће почетком идуће седмице започети протест испред зграде Окружног тужилаштва Бањалука, захтијевајући да га приме надлежни у Тужилаштву, те да процесуирају Велимира Симића и друге који су га преварили за стару девизну штедњу у износу од 534.360 евра. "Захтијеваћу од надлежних у Тужилаштву да […]

среда, јул 25, 2012 / 17:31

Власник старе девизне штедње Митар Малић из Прњавора најавио је да ће почетком идуће седмице започети протест испред зграде Окружног тужилаштва Бањалука, захтијевајући да га приме надлежни у Тужилаштву, те да процесуирају Велимира Симића и друге који су га преварили за стару девизну штедњу у износу од 534.360 евра.

"Захтијеваћу од надлежних у Тужилаштву да испитају гдје је завршио новац који сам позајмио Симићу и у шта је утрошен", рекао је Малић Срни.

Обезбјеђење испред зграде Владе Републике Српске спријечило је 23.јула покушај самоспаљивања Митра Малића, који је прије тога седам дана штрајковао глађу у бањалучком парку "Младен Стојановић".

Малић је у априлу 2004. године потписао уговор о зајму старе девизне штедње у износу од 534.360 евра са Велимиром Симићем из Бањалуке. Он се, каже Малић, обавезао да ће му у року од четири године исплатити 90 одсто примљених новчаних средстава, што није учинио.

Он је навео да је уговор потписао на наговор службеника Агенције за посредничке, информатичке и финансијске услуге /АПИФ/ из Прњавора. Тај службеник му је, према његовим ријечима, рекао да девизну штедњу неће добити никада већ да је прода људима који купују државни капитал.

Малић истиче да је на судове и адвокате до сада потрошио више од 20.000 евра.
"Окружно тужилаштво ми је послало рјешење да нема основа за гоњење човјека који је мој новац продао или дао другима на располагање, тако да више немам никакве шансе и морао сам да се одлучим на овакав корак", рекао је раније Малић.Оставите одговор