Мировић: 150.000 потписа против декларације

Српска напредна странка је прикупила 150.000 потписа за петицију у којој се захтева повлачење Декларације о заштити уставних и законских права Војводине, оставка премијера Војводине Бојана Пајтића и расписивање ванредних избора у покрајини, рекао председник Савета за Војводину СНС-а Игор Мировић. Уз потписе других странака и организација број потписа већи је од 200.000 истакао Мировић. […]

понедељак, 13 маја, 2013 / 14:36

Српска напредна странка је прикупила 150.000 потписа за петицију у којој се захтева повлачење Декларације о заштити уставних и законских права Војводине, оставка премијера Војводине Бојана Пајтића и расписивање ванредних избора у покрајини, рекао председник Савета за Војводину СНС-а Игор Мировић.

Уз потписе других странака и организација број потписа већи је од 200.000 истакао Мировић.

Мировић је, уочи почетка сjеднице Одбора за питања уставно-правног положаја Војводине, рекао новинарима да је толико велики број потписа јасна и јака порука Бојану Пајтићу да треба да поднесе оставку и да би оглушивање о тако јак аргумент био недемократски чин.

Говорећи о Декларацији, Мировић је рекао да СНС није промjенила свој став и да је Декларација за напредњаке апсолутно неприхватљива у било ком облику.

"Декларација представља озбиљну замену теза. Они који су одговорни за нерад и пропусте, своју одговорност желе да Декларацијом пребаце на неког другог", рекао је Мировић и навео да СНС задржава право да у Скупштини Војводине и ван скупштине још једном или више пута изрази своје незадовољство.

Мировић је је још једном поновио да СНС не прихвата текст Декларације и да га никада га неће ни прихватити.

"Никада ни од кога из опозиције у покрајинском парламенту нисте чули речи које потпирују сукоб покрајинске и републичке власти, а Декларција управо за циљ има да се сукоби и јаз између Републике и Покрајине прошире", сматра Мировић.