Миодраг Костић купио “Карнекс“

Српски бизнисмен Миодраг Костић, власник „МК групе“, купио је индустрију меса „Карнекс“ из Врбаса, која је до 2006. године била у власништву енглеског инвестиционог фонда „Ашмор“. Према незваничним информацијама, Костић је за ову фабрику платио између 25 и 30 милиона евра, пише "Блиц". Позивајући се на изворе блиске пословању "Карнекса", лист наводи да продајом ове […]

петак, новембар 18, 2011 / 11:14

Српски бизнисмен Миодраг Костић, власник „МК групе“, купио је индустрију меса „Карнекс“ из Врбаса, која је до 2006. године била у власништву енглеског инвестиционог фонда „Ашмор“.

Према незваничним информацијама, Костић је за ову фабрику платио између 25 и 30 милиона евра, пише "Блиц".

Позивајући се на изворе блиске пословању "Карнекса", лист наводи да продајом ове фабрике лондонски "Ашмор", инвестициони фонд који у свијету располаже капиталом од 60 милијади долара, напушта Србију.

"Карнекс" је прошле године истварио добит од 237 милиона динара и у односу на 2009. годину повећао је профит за 60 одсто.

"Враћање ‘Карнекса’ у домаће власништво је подједнако добро како за Србију, тако и за српску привреду и српске раднике. ‘Карнекс’ је био и биће најбољи српски бренд, он је симбол детињства свих нас. Планирамо да наставимо са развојем ‘Карнекса’, да уведемо нове производе на тржиште, да повећамо извоз", рекао је Костић.

Кључне стратешке тачке будућег пословања "Карнекса" биће утемељене на повећању степена производње, расту извоза и пласирању нових производа на тржиште.

"МК група" је од почетка кризе реализовала преузимања и куповине које вриједе више од сто милиона евра.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *