Милицин поучак: Иванић крије да нема апликације за ЕУ због тероризма

Посланик СНСД-а у парламенту БиХ Милица Марковић изјавила је Срни да члан Предсједништва БиХ Младен Иванић нема храбрости да у Сарајеву отворено каже разлог због чега БиХ не може да поднесе апликацију за кандидатуру у ЕУ и да неће бити у прилици да то учини још дуго времена. Марковићева истиче да је Иванићева изјава о […]

субота, 16 јануара, 2016 / 10:19

Посланик СНСД-а у парламенту БиХ Милица Марковић изјавила је Срни да члан Предсједништва БиХ Младен Иванић нема храбрости да у Сарајеву отворено каже разлог због чега БиХ не може да поднесе апликацију за кандидатуру у ЕУ и да неће бити у прилици да то учини још дуго времена.

Марковићева истиче да је Иванићева изјава о подношењу апликације до краја јануара потпуно неутемељена, да је то заваравање јавности.

"Цијелу 2015. годину слушали смо од чланова Предсједништва БиХ да ће данас-сутра, наредни мјесец БиХ поднијети апликацију за кандидатуру у ЕУ али се то није догодило и, по свој прилици, неће се ни догодити у наредном периоду", сматра Марковићева.

Она је напоменула да је, осим низа проблема, у извјештају Европске комисије о напретку БиХ ка евроинтеграцијама, као један од кључних наведен проблем тероризма, односно безбједносне ситуације у БиХ.

У поглављу о тој области, истиче Марковићева, наводи се да је вехабијски покрет у БиХ озбиљна пријетња безбједности, не само БиХ него и ширег региона и да БиХ није предузела адекватне мјере да би се борила против такве појаве, а тиме помогла и другим земљама у окружењу да борба буде ефикаснија и интензивнија.

Марковићева напомиње да је БиХ окарактерисана као потенцијално најопаснија земља на Балкану, која је, заправо, центар за регрутацију потенцијалних будућих терориста који дјелују и у БиХ али и у широј регији.

"Та етикета је озбиљно забринула неке чланове Европске комисије, који због тога пролонгирају подношење апликације БиХ, а не због дораде Споразума о стабилизацији и придруживању, испуњавању његових мјера, измјене услова трговине са Хрватском због тога што је она постала чланица ЕУ и слично", појаснила је синоћ Марковићева.

Према њеним ријечима, Иванић умјесто да отворено каже у Сарајеву, као српски члан Предсједништва БиХ, да је то разлог и проблем због којег БиХ не може да се кандидује, он напада предсједника Републике Српске Милорада Додика и институције Српске и говори о томе да Република Српска не зна куда иде и куда је води њено руководство.

Она сматра да се Иванић "у свом конформистичком статусу и односу према Републици Српској" потпуно ућутао и да својим пасивним односом према Српској истовремено њу и њене грађане уводи у велику опасност.

"Иванић не чини оно што је потребно да учини, а знамо да је у неким лошим дјелима и поступцима, онај ко не чини што може да учини, готово исто као и онај који је починилац тих дјела", каже Марковићева.

Марковићева је напоменула и да су протеклих дана потпуно некоординисане изјаве Иванића и министра спољне трговине и економских односа БиХ Мирка Шаровића.

"Чули смо ових дана да Шаровић каже да ће то бити негдје у јуну, јулу, а Иванић каже да ће то бити до краја јануара. Дакле, потпуно некоординисано и лутање у саопштењима и обавјештавању јавности", додала је Марковићева.0 КОМЕНТАРА

 1. МИЛИЦИН ПОУЧАК: ИВАНИЋ КРИЈЕ ДА НЕМА АПЛИКАЦИЈЕ ЗА ЕУ ЗБОГ ТЕРОРИЗМА

  Genjac : Njemačka bi voljela da BiH malo bolje pripremi aplikaciju za članstvo u EU

  http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Genjac-Njemacka-bi-voljela-da-BiH-malo-bolje-pripremi-aplikaciju-za-clanstvo-u-EU/348502

  И шта сад? Јел’ опет крив Додик за застој?

  Ко зна читати између редова јасно је шта Њемачка тражи од БиХ.
  Милица је царица.

  Да чујемо шта на ово каже министра Црнадак!
  Шта каже Иванић?
  Што Мехтић не уклања сметње БХ-путу у ЕУ?

  Гукните голубови…

 2. Ваљда је сад и телалуку јасно зашто је Црнадак на ББЦ изјавио да БиХ нема проблем са вехабијама.
  Добио такав задатак од послодавца Бакира.

  Апликација за чланство из ЕУ неће бити понијета јер то ЕУ, а нарочито Њемачка не жели.

  С обзиром да је сваком нормалном јасно шта је тренутно највећи проблем ЕУ и Њемачке, Црнадак је јефтино покушао да кривицу скине са правог проблема и да за све застоје на ЕУ-путу оптужи Додика.

  Бошњачки политички врх, који је послије терористичког чина у САД декларативно осудио вехабиј, није репом мрднуо да било шта од тога спроведе у пракси. И због тога имамо овакав став ЕУ и Њемачке.

  Јел’ сад јасно?

  Треба бити поштен па нагласити да је реис најавио затварање нелегалних џемата, али без полицијске и државне подршке од тога нема ништа.

  Зато добро дође галама на Додика.

 3. Шта је ово. Нико неће да коментарише најважнију вијест у овој години да је ЕУ одбила апелацију БиХ за чланство.

  У нормалним државама би ово било разлог за оставке.

  Тражим оставке Савјета министара и чланова предсједништва и ваннредне изборе на БХ-нивоу.

 4. Шта је ово. Нико неће да коментарише најважнију вијест у овој години да је ЕУ одбила апелацију БиХ за чланство.
  —————————————————————————————————————————-

  Simo, polako, kofrčiš se ko milicina frizura,
  kako će biti odbijena kad

  aplikacija još nije podnesena.

 5. ЕУ није одбила апликацију, него је одбила да прими апликацију. То је БиХ саопштено на један лијеп и дипломатски начин.

  Синоћ смо имали и реакцију Изетбеговића у интервјуу на ТВ1 у којем он моли параџематлије да сами погасе те џемате.

  ЕУ је одушевљена тим одлучним и храбрим Бакировим потезом, па се очекује да ће већ данас ЕУ позвати да се та апликација преда.

 6. ЕУ није одбила апликацију, него је одбила да прими апликацију.
  ————————————————————————————————————

  Lupetaš ko Milica.

  Aplikacija još nije kompletirana jer se već duže vrieme zna gdje su slabe tačke:
  Popis,
  Koordinacija,
  Ministarstvo poljoprivrede,
  provedba sudskih odluka,
  konkretni dokazi borbe protiv korupcije,

  Saradnja u međunarodnim istragama terorističkih ćelija je nešto u čemu se pokazuju i najveći pozitivni koraci čemu su dokaz i one akcije OSE protiv kojih si ovdje pisao. Treba puno više u svim oblastima pa i u kontroli granica , ali isto tako aplikacija neće biti kredibilna sve dok političari govore da neće poštovati odluke Ustavnog suda.
  Lično smatram da ova vladajuća garnitura nije sposobna da uradi ono što se traži, ali je milicizam tvrditi da aplikacija (koja nije ni podnesena) je odbijena zbog samo jedne stvari.

 7. Алекс,
  размисли шта је тренутно највећи европски проблем па онда нешто напиши. Али паметно.

  Овако ми личиш на Црнатка који тај проблем жели да миноризује и да се проблем свали на Додика, који је, јел’тако, једини корумпиран и који сприијечава ЕУ-пут.

  Чак је и бошњачки вјерско-политички врх издао декларацију о том проблему екстремног исламизма.
  Реис Квазаовић је, наивно, свој дио одрадио и дао списак параџемата.
  Безбједносне структуре нису урадиле ништа. Чак је већ готова ствар да ће сви из скорашње акције ‘РЕЗ’ бити пуштени на слободу.

  И синоћ имамо Бакирово мољакање параџематлија да се самоукину. То је све што он жели да уради по том питању, а ЕУ сматра да то није довољно.

  И лијепо кажу ОК, када то завршите јавите се.

  Ферштерн!

 8. Чешњак,

  проблем тероризма је тренутно највећи и можемо рећи једини проблем Европе. То ће чак и неприкосновену Ангелу довести до пада јер већина Нијемаца сматра да није добро реаговала по том питању.

  Сви ви који то негирате сте свјесни тога, али свако из свог разлога покушава да то заташка и да килу злата и вилу Милорада Додика представи као већи проблем од проблема тероризма.

  Ја нисам оспоравао акцију ОСА, него сам се само зачудио зашто у тој акцији није учестовала СИПА.

  Ово је права порука за ЕУ:

  http://www.klix.ba/vijesti/bih/tuzilastvo-predlaze-pustanje-iz-pritvora-uhapsenih-u-akciji-rez-odbrana-saglasna/160118118

 9. Ангелу довести до пада јер већина Нијемаца сматра да није добро реаговала по том питању.
  ————————————————————————————————–
  Simo,
  emigracija nije terorizam,
  niti su paradžemati terorizam

  Razumijem ja Miličinu bombu kao i ondašnju priču o 300 000 siromašnih kuvajćana koji će biti poslani u BiH.

  Aplikacija će biti upućena kada bude objavljen rezultat popisa, usvojen sistem koordinacije, određena adresa za pitanja poljoprivrede i adaktirana Dodikova priča o referendumu.

 10. Симо П. Ороз,19.01.2016. 09:55:17[159368]

  nema sumnje da je terorizam na listi.. ali, najveći problem je korupcija. bez korupcije ne bi bilo moguće ni da neko štiti „terorizam“.

  u Evropi imaju takođe problem terorizma pa nisu još ni jednu državu izbacili iz zajednice. ko kaže da je Dodik jedini takav. ova država funkcioniše na principima korupcije.. kommplet.. i Bakir, i ovaj i onaj..korupcija…

 11. češnjak,19.01.2016. 10:19:26

  “emigracija nije terorizam,
  niti su paradžemati terorizam“

  Нисам ја рекао да је емиграција тероризам, али је чињеница да су терористи у Паризу и нападачи на жене у Келну емигранти. Није ЕУ рекла да су сви муслимани у БиХ терористи, па да због тога БХ-апликација не може проћи. ЕУ тражи да се сама БиХ суочи са проблемом да у БиХ постоје базе терориста. Немој ми рећи да их нема.

  Да ли су параџемати тероризам ја не знам, али знам да се бошњчко вјерско-политички врх по питању тероризма огласио и да је одмах послије тога реис Кавазовић дао списак параџемата које треба затворити. Зашто их треба затворити треба питати реиса, али је мени баш чудно што се то десило одмах послије тог декларативног оглашавања.

  Тероризам је данас једини проблем на који ЕУ реагује. Ово што си ти набројао је за њих у овом тренутку небитно, што не значи да су ти проблеми мањи.

  Због тога Црнадак изјављује да у БиХ нема терориста, несвјестан да тиме реже грану на којој сједи јер је његов једини радни задатак да БиХ што прије отвори преговоре о приступу ЕУ. Гурањем проблема под тепих не помаже ни себи ни БиХ.
  Али ђе ћеш на послодавца!?

  “Razumijem ja Miličinu bombu kao i ondašnju priču o 300 000 siromašnih kuvajćana koji će biti poslani u BiH.“

  Дало би се дискутовати је ли то била бомба или није.
  Моје информације говоре да је прилив арапског новца и Арапа у БиХ врло интензиван.
  Моји бошњачки пријатељи са којима разговарам због тог проблема су много забринутији него ја.
  Ти, видим, ниси.

  Бошњачки политички циљ је рушење РС, а политички циљ СзП је рушења Додика и то је оно што их тренутно уједињује.
  Разлика је у томе што је Бошњацима рушење Додика једна етапа ка том циљу док је СзП то циљ. Шта ће се десити, ако би дошло до рушења Додика било би врло неизвјесно баш због тога што би се тада дошло до тачке у којој би дошло до разилажења те двије групације.
  Народ у РС је свјестан да постојећа алтернатива Додику не би била у стању да у тој тачки, када дође до рушења Додика, заустави провођење бошњачког циља рушења РС.
  Ту је тајна народне подршке Додику, а не у томе да народ добро живи.
  Народ воли мало и претрпити, али више никад неће дозволити да му се капа кроји на сарајевским сећијама.

 12. aleks,19.01.2016. 10:30:08

  “EU izvještaj od prije godinu i 3 mjeseca: „organizovani kriminal, korupcija i pritisci na medije i dalje glavne prepreke zemljama koje se nadaju priključenju EU.“

  Алекс,

  за годину и три мјесеца се мног ствари у ЕУ и свијету промијенило и много ствари се десило.

  Прије 15 мјесеци у Европи није било шенгена, бољикаве жице, колона избјеглица, терористичког дивљања као дамас.

  Браниш неодбрањиво!

 13. čim dođem do najnovijeg izvještaja postaviću ovdje, pod ovaj tekst. prije 30 godina nije bilo bodljikave žice pa je bilo isto, prije 25 godina isto tako, prije 20 godina isto, 15 godina – isto, itd..dakle, ovdje ste uvijek u situaciji da za stanje u zemlji krivite situaciju u svijetu – koja se mijenja.. danas je to EU rekacija na migrantsku krizu terorizam, juče je bila neka izjava marginalne desničarske partije itd.. problem korucpije je konstantan.. li, eto. čujemo se kad bude novi izvještaj..nesposobnost uspostave vladavine prava i legitimiteta političkih partija na ovim prostorima postoji oduvijek…

 14. “Razumijem ja Miličinu bombu kao i ondašnju priču o 300 000 siromašnih kuvajćana koji će biti poslani u BiH.“

  Simo: Дало би се дискутовати је ли то била бомба или није.
  ————————————————–______________________________

  Kad ih nađeš tristo i pokažeš mi gdje su onda ćemo diskutovati o tome.

  Do tada to ostaje još jedna od laži.

 15. Моје информације говоре да је прилив арапског новца и Арапа у БиХ врло интензиван.
  Моји бошњачки пријатељи са којима разговарам због тог проблема су много забринутији него ја. Ти, видим, ниси.
  ——————————————————————————————————————

  Ja sam zabrinut jer Srbija privlači više arapskog kapitala nego BiH.
  I zabrinut sam što moji pojedini sunarodnici od tolikog lizanja ruskih guzica nisu donijeli nikakvu korist za našu državu.
  I zabrinut sam što će Arapi kupit Gvardiolu da trenira njihov tim, a Merkelovka sve to mirno gleda.

  Daj ba Simo, i opet po tebi ispada da je terorizam u Parizu posljedica toga što su arapi kupili PSG.

  opet, razumijevajući tvoj jad da moraš ovdje peglati Milicine kofrče nemam duše da tvoju priču nazovem pravim imenom.

  Znam da ti nije lako.

 16. Koome ne odgovara vladavina prava ? Kome odgovara muljava voda barska ?
  Pa krokodilima da žrtve ne vide zakrvavljene oči ubica?
  Kada smo kod očiju, vidje ste li vi dotičnog stisnutih gubica i zakrvavljenog pogleda hanibalskog od Republike JaganjciTihoUmiru ?

  Nikako da se pomiri s tim da ima još živih jaganjaca…

  Kad smo već u svijetu filma, da izadjemo iz horor zbilje, jedna naša VIP madam me podsjeća na madam Pigi iz Mapeta. Ali, nikako da se sjetim koja…

 17. Simo oladi malo jutos češnjak obrisa i svoj i komšijin stan.
  Narod je pretrpio što je morao da bi stvorio RS sad je red da institucije RS malo trpe zbog naroda a pogotovo narod ne želi trpjeti da mu baja i bajići svaki dan seruna glavu a onda ga Biljana naveče ubjeđuje da je vođino govno ustvari torta i narod je to pokazao na izborima-opozicija (računajući i Jovičića koji je tad bio opozicija ) je dobila više glasova ali jbg para vrti đe burgija neće a to već nije nešto čime bi se neko trebo ponositi.

 18. mica trofrtaljka,19.01.2016. 13:24:00

  “Simo oladi malo jutos češnjak obrisa i svoj i komšijin stan.“

  Кад ти двојица кажу да си пјан, онда ти не преостаје ништа друго него да се проваљаш по блату.

  Испричавам се што ми се учинило да се ЕУ боји исламских терориста.
  Испричавам се што ми се учинило да тих терориста има у БиХ.
  Изпричавам се што ми се причинило да су за Нову годину неки Арапи ‘ватали Швабице за гузице.
  Испричавам се што ми се учинило да је папа изјавио да је почео Трећи свјетски рат.
  И могу тако све док се не отријезним.