Мићић позвао све у широку бијељинску коалицију – осим Максимовића

Предсједник ГО СДС Бијељина и актуелни градоначелник тог града, Мићо Мићић, поручио је данас да ће позвати све политичке субјекте који су добили подршку бирача, да заједно направе власт која ће бити најбоља за грађане.

четвртак, 27 октобра, 2016 / 14:05

Предсједник ГО СДС Бијељина и актуелни градоначелник тог града, Мићо Мићић, поручио је данас да ће позвати све политичке субјекте који су добили подршку бирача, да заједно направе власт која ће бити најбоља за грађане.

Једини изузетак од позива је покрет Златка Максимовића који се одвојио од СДС, који су водили прљаву кампању, подизали тензије након избора, и за које се показало да су на најмање једном бирачком мјесту манипулисали изборном вољом, како другим партијама, тако и мијењањем поретка на својој листи, додао је Мићић.

– Нема никаквих проглема да причамо са Социјалистима, ДНС, СНСД, сви су они добили одређено повјерење грађана, и сви грађани заслужују да имају представнике у власти. Једино не можемо да разговарамо са Успјешном Српском, једном су нас издали прије пет мјесеци, и у њих не можемо имати повјерења – рекао је Мићић.

Он је поручио да жели стабилну и широку коалицију, у коју ће ући странке које имају највећу подршку и које могу понудити квалитетне професиналце за најодговорније функције.

– Није лако формирати власт, потрено је пуно умјећа и пуно компромиса. Порука народа је јасна, и ми смо је схватили. Покушаћемо да направимо најбољу власт коју грађани заслужују. По подразумијева да је већи број људи укључен у политику и има одговорност у доношењу и спровођењу одлука. Ми имамо два пута: Један је да се договоримо у корист грађана, а други је да се настави оно што су они радили у протеклих 5-6 мјесеци, кад нисмо могли да се договоримо ни око донација које неко треба да нам да – поручио је Мићић.

На питање како коментарише позив Милорада Додика новом предсједнику СДС Вукоти Говедарици, Мићић је поручио да је то добар потез, јер је разговор и сарадња двије највеће партија добро за народ и саму Српску, и да вјерује да ће се Говедарица одазвати позиву.

Ово није први пут да Мићић након избора позива на "широке коалиције", јер је састављање власти и 2008. и 2012. започео сличним позивом, коме се СНСД никада до сада ниеј одазвао. 

 

 0 КОМЕНТАРА

 1. Mico je stari vuk, i poziva svoje politicke protivnike (uglavnom je rijec o njima) da se udruze.
  Kao sto Dodik poziva Govedaricu.
  Mudro, nema sta.
  Poznato je da je Micic kockar, a Dodik trgovac svercer.
  Nema tu velike razlike.
  Ljudi su prakticni i pragmaticni.
  Po principu : „cilj opravdava sredstvo“.
  A njihov cilj (dodikov i micicev) je da se odrze na vlasti i ne sjednu u optuzenicke klupe.
  Ono sto ih ceka cim popuste (ispuste) dizgine.
  Kad bi Micic mogao Dodiku da obeca saradnju na republickom (entitetskom) nivou, Dodik bi o cas pustio Maksimovica niz vodu, i svojim naredio da se priklone Mici.
  Ko je siguran da po tom pitanju nisu vec postigli dogovor.
  ja sam siguran da jesu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *