Мићић: Каква то војска нема гориво за хеликоптере

Потпредсједник Српске демократске странке Мићо Мићић и предсједник општинског одбора ове странке у Угљевику Василије Перић, данас су у Бијељини изразили незадовољство економском ситуацијом и радом Владе републике Српске. Мићић је затражио да се министарство по1опривреде Српске активније бави проблемима пољопривредника и ппрогласи елементарну непогоду због суше.  -Шта још треба да се деси нашим пољопривредницима, […]

четвртак, август 23, 2012 / 15:32

Потпредсједник Српске демократске странке Мићо Мићић и предсједник општинског одбора ове странке у Угљевику Василије Перић, данас су у Бијељини изразили незадовољство економском ситуацијом и радом Владе републике Српске.

Мићић је затражио да се министарство по1опривреде Српске активније бави проблемима пољопривредника и ппрогласи елементарну непогоду због суше. 

-Шта још треба да се деси нашим пољопривредницима, након поплаве, суше, града и поново суше, па да министарство пољопривреде уради нешто? Макар да исплати подстицаје који чекају већ двије године. Не може да се одговори да неће да испуњава жеље локалних заједница да се прогласи елементарну непогоду, јер је то једини начин да се помогне пољопривредницима – рекао је Мићић. 

Мићић сматра да је недопустиво да за елементарну непогоду – пожаре, са којим су се суочили грађани Републике Српске и БиХ, нема могућности дјеловања војним хеликоптерима.

„Каква је то држава која у оваквој ситуацији нема расположиве хеликоптере и гориво за њих, а видимо да увијек има за све друго, нарочито за високе политичаре када се кобајаги нешто договарају. Чему служи власт него да помогне људима у оваквим ситуацијама“, упитао је Мићић на конференцији за новинаре.

Он сматра да држава у овој области нема озбиљну стратегију и самим тим не може ни помоћи грађанима у оваквој ситуацији.

Мићић је позвао и бијељински СНСД да се одлучи да ли су они заслужни за добијање статуса града за Бијељину, или се тиме ништа није добило ни промијенило, пошто овакве критике не иду заједно. Он је додао да очекује да више средстава остаје општинама и градовима, додавши да је са територије Бијељине наплаћено преко 110 милиона марака на име ПДВ, а да је општии враћено мање од 30 милиона. 

Актуелни начелник Угљевика Василије Перић изразио је забринутост због нејасних околности око изградње трећег блока термоелектране Угљевик. Било би много боље да ову инвестицију гради домаћа електропривреда и влада Републике Српске, јер се овако се не зна да ли ће страни инвеститор узети под своје експлоатацију рудника, и тиме угрозити пословање и рад постојећег блока термоелетране, додаје он.

-Довољна је чињеница да у западној Европи нема термоелектрана у приватном власништву. То је путоказ како се чувају природна богатства, а ово што ради актуелна власт је пут у колонизацију – рекао је Перић.

Перић је указао на проблем замјене филтера на термоелектрани Угљевик, због којег се на град и околна села избацује велика количина чађи и опасних материја. Овај проблем се не рјешава, јер у Термоелектрани не желе да прекину производњу електричне енергије, јер би тако изгубили на финансијском плану.0 КОМЕНТАРА

 1. Мићић треба добро натрљати уши оном папанском мандрилу миловановићу, додиковом потрчку, а исто за ТЕ Угљевик убацити у врели котао оне бегове из лакташа!

 2. Е мој Мићо,ниси ни ти што си некад био, кад си дозволио да те превари онај дебели крмчић П.З. и хладно ти узме лову, а знао је да ти не може помоћи јер је најурен из странке (знаш ти које)

 3. Mico, ti si zimus Gasanovicu slao pomoc da cisti snijeg iako znas o kakvom lopovu je rijec,a sad nek on tebi vrati.
  Drzis Lazu i prebacujes mu u pantere po 50000 na nivou godine da bi on uzimao sebi po 35000 od toga i ti pitas gdje je gorivo. Pokrali takvi kao sto su ti iz tvog okruzenja.
  Samo da odes lopove, ako ne odes sad otici ces nasledecim izborima. A zapamti da ce se onda otvoriti mnoge tvoje afere. Da ce progovoriti tvoji prvi saradnici o tenderima i regulacionim planovima… zivi bili pa vidjeli. Ni Slobo nije bio vjecan Mico. A oni kojiznaju kakav si, mogu da cekaju.

 4. Maxon,да није Додик случајно био против овакве војске?
  У свакој издаји сте учествовали,а некога прозивате.
  Поновићу питање које сам на овом сајту већ поставио једном другом болиду:“Коју је надлежност РС изгубила а да за њу СНСД није гласао како као власт тако и као опозиција?“

 5. komunist, 23.08.2012. 23:00:22

  Јајаро, слали смо ми одавде помоћ Бијељини кад су биле поплаве, за шта ти све не прозиваш Мићића, бедни црве!?
  Питај своје снсд-министарство зашто никад нису исплатили рату студентских стипендија које су као „они“(министарство и влада РС) у име студената усмјерили за накнаду штете од поплава!?

 6. Vozi Misko,
  Jebe mi se za Dodika. Ja nisam njegov covjek. Ako sam nekada i glasao za njega to je zato sto su drugi gori. I sada branim stav da su svi oni koji ga pljuju, svaki na svoj nacin gori od njega. Za Dodika mi je svakako poznato da je protivnik vojske i tu mi nema nista novo. Ali me opasno nerviraju SDS-ovci. Tacnije nerviraju me kriticki stavovi svih onih koji su na ovim prostorima nesto zasrali a medju njima su SDSovci od kojih je jedan i Micic a ciji je prvi covjek nekada bio Cavic, koji je prodao VRS i jos mnogo toga. Zato i jesam komentarisao tako. Dakle sad nije rijec o Dodiku i SNSD nego o Mici koji mnogo sere.

 7. maxon, 24.08.2012. 17:45:53

  Ма јбг..додик је миломирисно цвијеће међународне заједнице посађено у нашу башчу, док је СДС мучки стварао РС, штета што тад 1992 ниси имао интернет па да то предочиш јавности и отвориш очи!
  Мићо је можда теби проблем, додик је проблем свих проблема у РС!
  Зар је предсједничка мантра, кад је поплава да каже поплава је, кад је суша и пожар да исто каже суша и пожар!?

  Ееех, онај случај додер, каже лијепо данас, наша РС је пустиња, прашума, села су пуста и празна, тамо је све коров и растиње заузело, па кад дођеш ту не можеш угасити пожар…еее то је та права слика „бољег дијела БиХ“ коју предсједник снсд пласира испраним мозговима, који то гутају ко сарму!

 8. Maxon,Нема ту „Ако сам некад и гласао за Додика“,гласао си него шта си,али не само ти него још гомила која се може подијелити на 3 велике групе 1.лопови
  2.будале
  3.наивни
  Што се тиче Миће,ја нити сам члана његове странке нити сам његов Фан,а због географске удаљености нисам ни његов гласач.
  Ја само мислим да је за СНСД бандите он“Патријарх Павле“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *