Бољи дани за Енергоинвест расклопну опрему

Енергоинвестова „Расклопна опрема“ /РАОП/ Српско Сарајево тренутно реализује уговорене пројекте вриједне 3,5 милиона КМ, али прави замах производње очекује половином септембра када би требало да пристигне 11,7 милиона КМ кредита, договореног са Инвестиционо-развојном банком /ИРБ/и Владом Републике Српске. Генерални директор Зоран Кукобат изјавио је у интервјуу СРНИ да се тренутно врши испитивање и технички пријем […]

четвртак, август 23, 2012 / 14:58

Енергоинвестова „Расклопна опрема“ /РАОП/ Српско Сарајево тренутно реализује уговорене пројекте вриједне 3,5 милиона КМ, али прави замах производње очекује половином септембра када би требало да пристигне 11,7 милиона КМ кредита, договореног са Инвестиционо-развојном банком /ИРБ/и Владом Републике Српске.

Генерални директор Зоран Кукобат изјавио је у интервјуу СРНИ да се тренутно врши испитивање и технички пријем опреме за највећег партнера – "Електромреже Србије", којем су прије петнаестак дана испоручили прву траншу производа.

Кукобат објашњава да је ово друга испорука те да би за 10 до 15 дана требало да реализација овог уговора, вриједног 560.000 КМ, буде окончана и трећом испоруком производа, првенствено високонапонских мјерних трансформатора.

Он је подвукао значај чињенице да је РАОП за финализацију поменутог уговора репроматеријал обезбиједио властитим средствима.

Према његовим ријечима, након тога слиједи реализација нових великих уговора чија вриједност надмашује 1.800.000 КМ, а у плану су и нови међународни уговори са "Електромрежама" Србије у вриједности од око 1.500.000, односно 260.000 КМ, чија се реализација очекује почетком наредне године.

Кукобат је додао да осим високонапонских мјерних трансформатора, РАОП-ова производна палета садржи висококвалитетне производе као што су високонапонска расклопна опрема, прекидачи, те прекидачи и постројења за средњи напон.

"У фирми је тренутно ангажовано 210 радника, али планирамо да одмах по добијању кредитних средстава од ИРБ-а укључимо и преосталих 40 радника који су тренутно нераспоређени", рекао је Кукобат.

Осим за реализацију Плана консолидације фирме, РАОП ће средства ИРБ-а утрошити и у набавку репроматеријала, који је у цијени њихових производа заступљен са чак 60 до 70 одсто укупне вриједности, затим за исплату заосталих плата радника, те ревитализацију производних машина.

"Морам нагласти да ће од тих 11,7 милиона КМ кредита, око 700.000 КМ бити уплаћено јавним предузећима са овог подручја на име наших дуговања за електричну енрегију, воду и плин" – рекао је Кукобат.

Он се захвалио локалним партнерима на изузетном разумијевању које су показали према РАОП-у, као једном од највећих потрошача енергената.

"Тако су нам помогли да обезбиједимо стабилност производног процеса и испуњавањ уговорених обавеза", нагласио је Кукобат.

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић прихватио је 16. фебруара, на састанку са менаџментом и синдикалним представницима РАОП-а, приједлог за одобравање кредита Инвестиционо-развојне банке Српске овом предузећу у вриједности 11,7 милиона КМ.  Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *