Метеоролози: Стиже дуго, топло љето

Британска метеоролошка служба недавно је упозорила да би љето 2013. године у Европи могло бити једно од најтоплијих које смо доживјели. И најновије прогнозе најављују надпросјечно топло љето, понегдје можда и екстремно веуће. Једно од најекстремнијих љета забиљежено је 2003. године која је запамћена као екстремно топла и врло сушна. Та година ушла је у […]

понедељак, мај 13, 2013 / 11:31

Британска метеоролошка служба недавно је упозорила да би љето 2013. године у Европи могло бити једно од најтоплијих које смо доживјели.

И најновије прогнозе најављују надпросјечно топло љето, понегдје можда и екстремно веуће. Једно од најекстремнијих љета забиљежено је 2003. године која је запамћена као екстремно топла и врло сушна.

Та година ушла је у историју Европе по највећим врућинама у задњих 150 година. Услијед учесталих топлотних таласа у љето 2003. широм Европе умрло је 30.000 људи.

Обистини ли се прогноза за љето, идућих мјесеци могли би бити оборени температурни рекорди. Досадашња апсолутно највиша температура ваздуха у региону од чак 42,8 Целзијусових степени измјерена је 4. августа 1981. у Плочама.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *