Мел Гибсон усталасао јавност најавом филма о Ротшилдима

Филм чији је радни наслов "Ротшилд” понуђен је купцима у Кану, а описује се као "црна комедија” и "прича о моћи и богатству испуњена акцијом”. Шаја Лабаф такође ће играти у филму поред Гибсона, а тумачиће Бекета Ротшилда.

уторак, 14 маја, 2019 / 19:51

Гардијан пише да сценарио за нови филм подјсећа на британску комедију из 1949. године Њежна срца и грофовске круне (Kinds Hearts and Coronets), те да је радња смјештена међу њујоршким богаташима чије је презима идентично имену јеврејске банкарске династије која је мета антисемтиских напада.

Иако етницитет породице о којој говори филм још увијек није прецизиран, чињеница да се ради о породици која је настала по угледу на праве Ротшилде изазвала је негодовање јавности због Гибсонових изјава о Јеврејима. Познати глумац је 2006. године критикован јер је полицајца који га је ухапсио у Калифорнији псовао називајући га Јеврејем.

Он је затим 2016. године контроверзу због догађаја из 2006. године која није јењавала описао као "непоштену” и "ствар из прошлости”. Без обзира на све, један сценариста га је 2012. године оптужио да "мрзи Јевреје”. Та стигма се одржава и данас, па је готово сваки његов потез праћен идентичним реакцијама.