Мазалица подсјећа: Истиче рок за враћање мандата, од уторка крећу саслушања

Члан Главног одбора СНСД-а Срђан Мазалица изјавио је да данас истиче рок директорима јавних предузећа да врате мандате на располагање Влади Републике Српске, а да од уторка, 26. марта, креће процес "саслушања" директора и разговора са њима. Мазалица је напоменуо да нека предузећа послују у тежим, а нека у лакшим условима, због чега је потребно […]

недеља, март 24, 2013 / 16:20

Члан Главног одбора СНСД-а Срђан Мазалица изјавио је да данас истиче рок директорима јавних предузећа да врате мандате на располагање Влади Републике Српске, а да од уторка, 26. марта, креће процес "саслушања" директора и разговора са њима.

Мазалица је напоменуо да нека предузећа послују у тежим, а нека у лакшим условима, због чега је потребно обавити одређене разговоре са директорима јавних предузећа.

"Треба анализирати околности у којима послују одређена јавна предузећа. Неким директорима треба оставити рок од три до шест мјесеци да би представили одређени план рјешавања нагомиланих проблема и санирања одређених губитака", изјавио је Мазалица на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Он је нагласио да ће овај процес бити континуиран и да неће бити актуелан само наредне седмице, те да је од велике важности што је СНСД успоставио активнији приступ у тражењу одговорности директора јавних предузећа.

"СНСД се залаже да правосуђе у Српској испита све евентуалне сумње у кривичну одговорност, односно несавјесно пословање тих директора", закључио је Мазалица.

Влада Републике Српске усвојила је раније закључак који тражи од директора, њихових замјеника и извршних директора у јавним предузећима, фондовима, установама, управним организацијама и агенцијама да јој у року од седам дана ставе на располагање свој мандат како би анализирала стање у њима и предузела одговарајуће мјере.0 КОМЕНТАРА

  1. Ниси ти Мазалице ни свјестан колико сте догорили овом народу и на којој сте танкој жици. Неки дан ми комшиница каже да је добила обавјештење од школе да поднесе оставку у школском одбору. На какву сте ви биједу од политике спали!? Па ваљда су ово све ваши директори и чланови управних и надзорних одбора. И још нам причаш како нису судије Специјалног тужилаштва из СНСД-а. Па чији су јбте? Мислиш да је народ малоуман x-(

  2. Bas me interesuje ima li ovaj gospodin ikakve kvalifikacije za bavljenje politikom kao narodni poslanik i kao kontrolor izvrsne vlasti sa svojim Elektro fakultetom i prvim zaposlenjem u 35-oj godini u Narodnoj Skupstini, osim naravno prezimena(isto se pominje i kod nekog direktora BL vodovoda, nekog glumca i voditelja na RTRS-u, sto ce reci da ta porodica poprilicnu svotu javnih novaca mjesecno dobija za svoju vjerovatno opravdanu poslusnost velikom vodji, jednostavno receno oni aman zive na narodnoj grbaci i jos mu se smiju u lice ) i pripadnosti banjoluckoj zlatnoj mladezi tj sinova bivsih partijskih vojnika i udbasa, koji nam sada prosipaju price o kapitalizmu, trzisnoj privredi i menadzmentu, a da to nije podrepastvo i slijepo slusanje partijske vrhuske i odradjivanja prljave propagande za velikog vodju. Da li neko stvarno misli da SNSD-ov kadar u Narodnoj skupstini ima bilo kakav uticaj na bilo koji segment izvrsne vlasti i da li iko u bivsoj , a i sadasnjoj Vladi ozbiljno shvata politicki uticaj i moc takvih gromada kao sto su gore navedeni, zatim jos jedan prezimenjak funkcionera Bastinac i neprevazidjeni zrec parlamentarne demokratije vrli profesor i predsjednik poslanickog kluba SNSD-a tunjavi Mirjanic, sa jos jednim prezimenom koje se vise puta javlja u javnom i politickom establismentu RS-a u poslednjih 15-ak godina?

  3. Г. Мазалица(знам да пратите Фронтал), за вас је најбоље да кад се бавите неком темом, да се држите ваше струке.
    Тако сте нам можда могли рећи о бројним крађама ем струје, ем у самим дист.предузећима, затим о градњи Угљевика 2 или централа на Дрини.
    С друге стране ви сте се бавили и Специјалним тужилаштвом. Тако сте, покушали неуспјешно демантовати оно што скоро свако у Бања Луци, који се имало бави правосуђем, зна. То да је то тужилаштво под контролом СНСД фракције под контролом Н.Шпирића. Коментарисали сте и споразуме о признању кривице, у негативном контексту. Ако вам споразуми толико сметају, шта тај институт не укинете у закону.
    Или можда би се власт пита и око потписивања споразума. Тако имамо случај З.Ћопића, гдје је било понуђена имовинска корист од 500.000 КМ и казна затвора од неколико година. Међутим, извршен је притисак на тужилаштво, да се то не договори, па ће сад бити највјероватније ослобађајућа пресуда, због незаконитих доказа. Могло се добити паре, а и спасити Шећерана у Бијељини. Овако ће све пропасти.

Оставите одговор