Mашиновође и Управа ЖРС – преговoри у току

Преговори између машиновођа, који штрајкују већ десети дан, и Управе "Жељезница Републике Српске" настављени су данас у 11.00 часова, јавио је дописник Срне. Ријеч је о наставку јучерашњих преговора на које је генерални директор "Жељезница РС" Драган Савановић упутио извршног директора за правне послове Миленка Билића. Преговорима, који су трајали до касно синоћ, присуствовали су […]

среда, 19 октобра, 2011 / 12:01

Преговори између машиновођа, који штрајкују већ десети дан, и Управе "Жељезница Републике Српске" настављени су данас у 11.00 часова, јавио је дописник Срне.

Ријеч је о наставку јучерашњих преговора на које је генерални директор "Жељезница РС" Драган Савановић упутио извршног директора за правне послове Миленка Билића.

Преговорима, који су трајали до касно синоћ, присуствовали су предсједник Конфедерације синдиката РС Обрад Белензада и представник синдиката приједорског "Митала", али договор између машиновођа и управе није постигнут.

Машиновође, које су од понедјељка, 10. октобра, зауставиле возове, траже исплату разлике у заостатку додатка на плату, који се у стручној терминологији назива километар, као и даљу исплату километра по раније утврђеној цијени од 2,4 КМ.0 КОМЕНТАРА

  1. Ја не знам шта се дешава али ни медији неће да извјесте до краја о овим дешавањима. Не знам како је стање од Добоја до Приједора али у Зворнику возови само „јурцају“ и не пада им напамет да стану, мада има доста оних који би то радо учинили.

Оставите одговор