Марковић воли турнеје по РС: Премијера Фалсификатора

У Бањалуци је синоћ премијерно приказан нови филм Горана Марковића "Фалсификатор". Премијери су, осим филмске екипе, присуствовале и бројне личности из јавног и културног живота Републике Српске, међу којима и предсједник РС Милорад Додик. Прије вечерашње премијере филма Фалсификатор у Бањалуци, како преноси Глас Српске, одржана је конференција за новинаре у којој су се представила […]

петак, март 8, 2013 / 02:28

У Бањалуци је синоћ премијерно приказан нови филм Горана Марковића "Фалсификатор".

Премијери су, осим филмске екипе, присуствовале и бројне личности из јавног и културног живота Републике Српске, међу којима и предсједник РС Милорад Додик.

Прије вечерашње премијере филма Фалсификатор у Бањалуци, како преноси Глас Српске, одржана је конференција за новинаре у којој су се представила екипа која је реализовала филм који је вечерас доживио премијеру за Републику Српску.

Глумац Светозар Цветковић рекао је да је ово најважниије приказивање новог Марковићевог остварења.

– Премјера "Фалсификатора" у РС је круна целог овог пројекта који је већином снимљен у РС, односно у Лакташима и Шешковцима, казао је Цветковић.
Горан Марковић који осим режије потписује и сценарио, истиче да се у Републици Српској осјећа као код своје куће.

– После снимања филмова Турнеја и Фалсификатор не могу да замислим како ћу снимати неко нови филм изван РС. Пре снимања ових филмова никада нисам био у Бањалуци, али сада се осећам као становник РС, рекао је Марковић.

Продуцент и глумац који и тумачи насловну улогу у филму Тихомир Станић каже да су са нестрпљењем и радошћу ишчекивали премијеру у Српској.

– Симпатије које су се пробудиле код публике у градовима широм Србије доказ су да је Фалсификатор пробудио и њихове емоције зато са посебном пажњом улазимо у салу на премијерно извођење филма у Српској.

У име копорродуцента филма говорио је и Генеални директор РТРС Драган Давидовић истичући да ово није прва сарадња коју су остварили са глумцем и продуцентом Тихомором Станићем и да у будућности планирају да раде на стварању још филмова у РС.

Своје утиске са снимња пренијели су и глумци Ања Станић, Бранко Јанковић, Душан Плавшић, Михајло Станић и Дражен Павловић.
Филм "Фалсификатор" Горана Марковића премијеру у Републици Српској доживио је вечерас у 20.30 часова.Оставите одговор