Малта незадовољна што им ЕУ шаље превише избјеглица

Помоћ ЕУ у решавању питања азиланата није у потпуности задовољавајућа и европска политика у тој области је недовољна, оценио је у Бечу министар спољних послова Малте Тонио Борг. У оквиру разговора са шефом аустријске дипломатије Михаелом Шпинделегером, Борг је изразио незадовољство у вези размјештаја избјеглица у ЕУ и апеловао на земље чланице да ова тема […]

уторак, август 21, 2012 / 21:17

Помоћ ЕУ у решавању питања азиланата није у потпуности задовољавајућа и европска политика у тој области је недовољна, оценио је у Бечу министар спољних послова Малте Тонио Борг.

У оквиру разговора са шефом аустријске дипломатије Михаелом Шпинделегером, Борг је изразио незадовољство у вези размјештаја избјеглица у ЕУ и апеловао на земље чланице да ова тема остане на дневном реду.

Помоћи ЕУ у области азиланата, како је Борга рекао новинарима, није у потпуности задовољан.

Поједине државе су већ преузеле одговорност и избјеглице које су доспјеле на Малту, признао је он, додајући да је битно да се земље у које најпре доспију избјеглице не оставе саме.

Шпинделегер је рекао да ЕУ треба да уложи још више напора како би савладала последице актуелних догађаја, попут Сирије.Оставите одговор