Македонац у Солуну није убијен

Македонска радиотелевизија (МТВ) данас је упутила извињење јавности због тога што је изазвала узнемиреност емитовањем вијести да је у Солуну преминуо Александар Самарџиев, након што су га претукли припадници ултранационалистичке странке Златна зора, што је грчка влада званично демантовала. Уредник информативног програма МТВ Горан Петрески је у изјаву за скопску телевизију Алфа рекао да је […]

понедељак, октобар 1, 2012 / 23:46

Македонска радиотелевизија (МТВ) данас је упутила извињење јавности због тога што је изазвала узнемиреност емитовањем вијести да је у Солуну преминуо Александар Самарџиев, након што су га претукли припадници ултранационалистичке странке Златна зора, што је грчка влада званично демантовала.

Уредник информативног програма МТВ Горан Петрески је у изјаву за скопску телевизију Алфа рекао да је спреман, уколико јавност оцијени, и да се повуче са функције на коју је недавно постављен.

„Прихватам грешку што смо дозволили да објавимо информацију која се базирала на три извора- електорнском издању Македонске нације, Македонске зоре и предсједника Светског македонског конгреса Тодора Петрова. Требало је да ову вијест провјеримо и код независног извора“, изјавио је Петревски за ТВ Алфа.

Након објављивање вијести у суботу о смрти 19-годишњег студента Самарџиева, и посебно након позива Петрова упућеном народу да реагује, путем друштвених мрежа почела је мобилизација за протесте, због чега је полиција појачала обезбједње око Канцеларије за везу Грчке у Скопљу.

У међувремену, македонска влада је данас саопштила да није добила потврду о наводном убиству Македонца у Солуну, али је грчка влада званично демантовала вијест да је младић умро.

Македонска телевизија Алфа јуче је објавила да су у контакту са болницом „Папаниколау“ у Солуну добили кратку информацију да се код њих налази пацијент по имену Александар Самарџијев, али да не могу да дају ширу информацију.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *