19:08 Звучи мало шпијунско-суперхеројски: Босић против СНСД-овог тима за прљаве операције17:26 Важан јубилеј: Прије 60 година први човјек у свемиру је постао онај који је писао ћирилицом17:02 Деманти градоначелника Приједора: СДС је извукао моје ријечи из контекста, неће ме посвађати са борцима ВРС16:17 Песков: Кијев мора поштовати обавезе из споразума у Минску15:45 Златна грозница тресе Источну Европу15:37 Борба против пандемије створила четрдесет нових милијардера15:22 Акције Алибабе порасле шест одсто у Њујорку након казне у Кини15:15 Зора Видовић присутна на прозивци ММФ за југоисточну Европу15:07 Џафи честита почетак Рамазана, Фронтал се придружује - он муслиманима малим словом, ми и онима што се пишу великим15:01 Новаковић-Бурсаћ: Тужилаштво БиХ ради политички задатак: Формирају предмет због обиљежавања Дана руских добровољаца, а ни један за злочине муџахедина

Мада се не спремају за гашење: СДС каже да ће имовину оставити СПЦ

Након колумне Небојше Вукановића, члана посланичког клуба СДС, у којој је критиковао патријарха Иринеја због одликовања Додика и Вучића, у тој странци су принуђени да се "перу". И тако смо сазнали детаљ који је изнио посланик Недељко Гламочак.

четвртак, 10 октобра, 2019 / 18:07

Чињеница да у Статуту Српске демократске странке стоји да ће у случају да странка престане са радом сва њена имовина припасти Српској православној цркви, најбоље говори колико је поштовање наше странке према СПЦ, изјавио је Недељко Гламочак, посланик СДС.

Он је у обраћању у Народној скупштини Републике Српске истакао да та одредба стајала у првом Статуту када је основан СДС и да је она и у садашњем Статуту странке.

— Из те платформе СДС гради свој однос према Српској православној цркви, а тај однос утврђују органи СДС, а не било који појединац. Ми смо озбиљна странка и наш однос и став према СПЦ јасан, а различитих мишљења о многим питањима има и у самој Српској православној цркви, како код владика, тако и свештеника и они су за нас прихватљиви — навео је Гламочак.

Он је рекао да су се појединци из СНСД некада ругали Српској православној цркви и подсјетио на изјаву предсједника те странке Милорада Додика који је својевремено изјавио "Ко слави славу нека иде у Српску демократску странку".

— Онима који имало размишљају биће јасна ова реченица. Тада сте се ви ругали Српској православној цркви и вјери спрског народа. Наша платформа и однос према СПЦ је био јасан тада, сада и биће увијек — казао је Гламочак.16 КОМЕНТАРА

 1. СДС добро гура, темпирају форму, то је добро за Српску, изгледа да ће испунити моју и Васићеву жељу, до душе, Васић мисли на будући двоножац, ја на троножац.

  Што се тиче Вукана, стварно ми је жао што му је некад језик бржи од памети, јебига, толико је година у јавности, морао је знати да постоји вријеме када се нешто каже,те начини и начини да се нешто поручи.

  Он је пожурио да буде први који је „њима нешто рекао“, сигуран сам да је сачекао реакције других, да би се критички, али свакако на други начин одредио према овом догађају.

  Он је нажалост изабрао најгори по себе, толико је ово наивно урадио да му гори текст не би подвалио ни моћни медијски тим СНСД.

  Надам се за његово добро да је свјестан како ће због овога „морати“ имати други третман од опозиције, посебно СДС, те да неће због тога повући још горе потезе.

  Пошто сам увијек у доброј намјери према људима који имају муда, а сјећајући се Вукановићеве константне „наивности“, нпр. одношења, чини ми се 50.000 евра оном бањалучком шанеру у Нови Сад,све да би он некога „раскринкао“, те овог исхитреног и глупог текста, морам да му поручим за убудуће:

  „Хало човјече,ниси ти дијете ни месија, значи, не мораш свакодневно бити Јован претеча, стави некад прст на чело, воде у уста кад те засврби језик, бјежи напоље од тастатуре кад мислиш да мислиш, односно, три пута мјери, једном сјеци прије него нешто кажеш и напишеш, јебо те отац блесави“

  1. Гњурац, а што не помену Агана у контексту СДС-а?

   Аган је члан, а Вукан није.

   Која си ти курва..

  1. Upravo sam pročitao Vukanove tekstove.
   Malo im je i rekao.
   Zaboravio je u tekstu spomenuti crkvu u Kopru i spodobu u mantiji koja je pljunula na kralja Dragutina i kralja Milutina.

 2. Симо,

  ја сам ово Вукановићу у најбољој намјери написао,нека размисли и анализира шта ће и како даље као посланик радити?

  Није он више локални новинар, иде вријеме, почеће га због политичке прагматичности из опозиције избјегавати, значи,овим је само себи отежао, а олакшао оним који би се на неки начин ускоро свакако морали од њега дистанцирати, тачка.

  1. Помињао си СДС и Вукана, али ниси њиховог члана Агана.
   Што?

  1. Млађо,

   више поштујем Вукана и Агана јер су јасно рекли шта мисле о патријарху него Мирсу који невјешто покушава да каже да се не слаже са њима, а све нешто мрмљајући у њедра.

   Да не причам о Гњурцу који ни о чему нема став него иде на фору да све проглашава дневном политиком, а он је стратег.

 3. Са овим овдје завршавам са коментарима.

  СДС сам поменуо зато што видим да знају шта раде, значи, само сам констатовао чињеницу.

  Што се тиче чланства било које партије и самосталних иступа њихових чланова, ми о томе из поштовања према тим партијама не причамо.

  За Вукана сам ово добронамјерно написао зато што је он посланик и предсједник покрета за правду и ред, односно, упозорио га да пази јер ће због овога у новом времену вјероватно остати сам, посљедично тешко да ће на зелену грану.

  Није исто имати иза себе данас јаке СНСД, СДС, ПДП, па и довољно јаке ДНС и СП као логистику, или ићи самостално, ма колико знао, био познат и признат, тачка.

 4. Млађо,

  ја сам викендом често на Јахорини и Палама. Имам неколико заједничких пријатеља са Гњурцем. Двојица од њих знају да сам на Фронталу Симо, а Гњурца ложе да сам Додиков савјетник Симић.

  Елем, тако докони смишљамо разне зајебанције. Једна од њих је да је једно јутро и Гњурац сједио за столом, ја изашао вани и назвао га са 061 броја и представио се као уредник Фејс тв која га позива на гостовање.

  Да сте га само видјели и чули…

  И на крају легендарно „поздрави Сену, долазим да ја и он направимо стратешки договор“.

  Ово не пишем да бих га зајебавао него да му поручим да од тог гостовања нема ништа и да престане да се због тога улизује Сенадовим миљеницима Џасмину, Мирси и Агану.

 5. Симо,

  ја сам у коментару написао да о иступима појединаца-чланова партије не коментаришемо, све из поштовања према свакој партији.

  Што се тиче твог другог коментара о СЕНУ и фаце тв, не може бити глупљи, стварно фуј, ово ти је у рангу оне двојице коментатора који су овдје мјера за глупост.

  Свако зна да ја имам своје друштво, да се нико од њих не бави политиком, нити разговарамо о политици на кафи, на слави, у рибама……………………..напротив.

  „Ти причао са мојим пријатељима“, ЈЕБЕМ ТЕ ГЛУПА, није случајно она „ГОСПОДИН СЕ НЕ ПРАВИ, ГОСПОДИН СЕ РАЂА“, значи, прави пријатељи не причају са другим о својим пријатељима, такав сам ја, такви су и моји пријатељи.

  Кад већ морам о томе да искористим и кажем ФРОНТАЛЏИЈАМА праву истину о мом бављењу полтиком.

  Сва моја прича везана за политику своди се на коректну изборну капмању, онда на моје писање колумни, коментарисање на Фронталу РС, ријетко на БН и ПАЛЕ ЛИВЕ, те на моје медијске наступе.

  Наиме, ја на федералне медије могу кад хоћу, али сам то искористио само три пута од 2010 године.

  Значи, не бих ја данас имао овај МЕГА политички капитал и одлучивао о будућим побједницима избора у Републици Српској, све да сам као разни политиканти, политички циркузанти и дилетанти, они који су се давно истрошили, управо зато што су ишли на било који медиј, све „ДА И ОНИ НЕШТО ИЗЈАВЕ ЗА ДНЕВНИК“ што рекао Виљушка у Лепа села, лепо горе.

  Нисам ја ово теби писао Симо, ти си за ово коњ, ја овим показујем мишиће оним који схватају шта им поручујем, тачка.

  1. Престани се глупирати и измишљати никове у којима сам са собпм полемишеш.

   Ја разумијем кад то нело ради по задатку као што је Џасмин био Приједор, али ово код тебе је болест.

 6. Нема већег доказа да је ова харанга на патријарха (због Додика) наручена из Сарајстана.

  По логици, сећијаше не би требало да узрујава што је Вучић добио орден Св. Саве, а управо та логика намеће закључак да је опет проблем Додик и њему уручен орден.

  Како и последња будала зна да би непримјерено било да муслимани нападају патријарха због додјеле ордења, они су тај посао оставили својим евет-ефендијама (западни пандам је дворска луда).

  Проблем је у томе да нико у редовима наредбодаваца и евет-ефендија није обратио пажњу да Додик није добио највиши орден СПЦ, него орден Св. Симеуна Мироточивог. И опет салва напада.

  Други проблем је то што се нико није сјетио да Додик од раније има орден Св. Саве првог реда, а тада када га је добио нико из Сарајева није наредио напад, па су тако сви заборавили да Додик тај орден има одавно.

  Пошто тада није било наредбе из шехера, то је прошло мирно, али сада им одговара напад.

 7. „Ми смо озбиљна странка“ хахахаха!
  Молим изворне осниваче СДС-а да се поново огласе и ограде од овог издајничког корпуса који је ову странку толико уназадио да јој поново пријети протеривање из Бањалуке и надам се из Добоја заједно са пребјеглицама из те странке у СНСД!
  Тај лоповски шљам је јавно и без скрупула крњио ову државу и њен образ и и даље то ради без да је санкционисан!

Оставите одговор